ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την ελληνική αγορά φλερτάρει η Easy Jet

00:01 - 07 Αυγ 2013 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Την ελληνική αγορά φλερτάρει η Easy Jet
Με βάση το Ηράκλειο θέλει να καλύψει το κενό που δημιουργεί η Olympic Air και να δημιουργήσει ένα δίκτυο πτήσεων σε εσωτερικό και εξωτερικό.

Το κενό που αφήνει η διακοπή δρομολογίων από την Αθήνα προς Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη και Ρόδο από την Olympic Air έρχεται σύμφωνα με πληροφορίες να καλύψει η βρετανική low cost αεροπορική εταιρεία Easy Jet, η οποία φαίνεται ότι βάζει στο παιχνίδι και την έναρξη πτήσεων εσωτερικού.

Ήδη υπάρχουν συζητήσεις για δημιουργία βάσης στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, αρχικά με μόνιμη στάθμευση ενός αεροπλάνου, κατά το πρότυπο της ιρλανδικής Ryanair που διατηρεί από πέρσι βάση στα Χανιά.

Με βάση το Ηράκλειο

Η επιλογή του Ηρακλείου δεν θεωρείται τυχαία. Αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για τις αεροπορικές εταιρείες εξαιτίας των σχετικά χαμηλών φόρων αεροδρομίου, αλλά και της μεγάλης ζήτησης των επιβατών κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Εξάλλου, το συγκεκριμένο αεροδρόμιο παρουσιάζει αύξηση 18,5% από την αρχή του χρόνου στις πτήσεις εσωτερικού, ενώ μόνο τον Ιούνιο η αύξηση στη διακίνηση άγγιξε το 20,9%.

easyjet ryanair460

Υπενθυμίζεται ότι η Olympic Air ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες πως διακόπτει τις πτήσεις προς Ρόδο στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ από τις 13 Οκτωβρίου σταματά να συνδέει την Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο με την Αθήνα στο πλαίσιο εξορθολογισμού του πτητικού της έργου που προέρχεται από τη σημαντική μείωση στην κίνηση εσωτερικού.

easyjet620 070813

Δίκτυο πτήσεων προς το εξωτερικό και το εσωτερικό

 

Η Easy Jet ξεκίνησε να συνδέει το Ηράκλειο με τη βάση της στη Γενεύη το καλοκαίρι του 2010. Πλέον από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου πραγματοποιούνται πτήσεις προς Ρώμη, Μιλάνο, Μάντσεστερ, Λονδίνο, Μπρίστολ, Βερολίνο και Παρίσι, ενώ από τα Χανιά υπάρχουν δρομολόγια για Λονδίνο και από Σαντορίνη για Ρώμη, Μιλάνο, Λονδίνο και Μάντσεστερ.

Επίσης πραγματοποιεί δρομολόγια από Αθήνα, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθο, Μύκονο, Ρόδο, Κεφαλονιά, Κω και Καλαμάτα. Φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, η αύξηση επιβατών από προς και από την Ελλάδα αναμένεται να είναι της τάξεως του 11% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

irakleio aerodromio600

Τελευταία τροποποίηση στις 00:46 - 07 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.