ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Βρυξέλλες κοντά στην απόφαση για το προξενιό Olympic Air - Aegean

14:08 - 03 Οκτ 2013 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Οι Βρυξέλλες κοντά στην απόφαση για το προξενιό Olympic Air - Aegean
Ως τις 16 Οκτωβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποφασίσει για τη συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean. Αυτό δήλωσε σήμερα ο Αντουάν Κολομπανί, εκπρόσωπος του Επιτρόπου, αρμόδιου για θέματα ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η συγχώνευση των δύο αεροπορικών εταιρειών αναμένεται να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Οι ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές που έχουν γνώση τoυ θέματος, θα δώσουν το «πράσινο φως» στη δεύτερη προσπάθεια των δύο εταιρειών να γίνουν μία εταιρεία, αποδεχόμενες τον ισχυρισμό της Aegean για πιθανό λουκέτο στην Ολυμπιακή εάν δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία.

 

Η έγκριση της εξαγοράς θα έχει ως συνέπεια την ενοποίηση σε κοινό σχήμα των διοικητικών, οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών των δύο εταιρειών από τις οποίες θα προκύψει το άμεσο οικονομικό όφελος, αλλά και καλύτερη εκμετάλλευση των πόρων, ανθρώπινων και οικονομικών. Όπως υπολογίζεται σε διάστημα 1,5 έτους οι συνέργειες της εξαγοράς είναι δυνατόν να φτάσουν τα 30 - 35 εκατ.

 

Η συμφωνία της Aegean με τη ΜΙG για την εξαγορά της Olympic Air, που υπεγράφη πριν ένα χρόνο, ορίζει το τίμημα της εξαγοράς στα 72 εκατ. ευρώ.

aegean olympic570

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:05 - 03 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.