ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aegean: 15 νέά δρομολόγια μετά από το deal με την Olympic Air

17:57 - 31 Οκτ 2013 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Aegean: 15 νέά δρομολόγια μετά από το deal με την Olympic Air
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η Aegean για να προβάλει τα οφέλη της εταιρίας μετά από την εξαγορά της Olympic Air.

Ειδικότερα, η Aegean ανακοίνωσε την προσθήκη, το 2014, 15 νέων προορισμών από την Αθήνα προς το εξωτερικό, αυξάνοντας το σύνολό τους σε 47.

Στους νέους προορισμούς περιλαμβάνονται: το Μπέρμινχαμ στην Αγγλία, η Μασσαλία και η Νάντη στην Γαλλία, η Ζυρίχη στην Ελβετία, το Αμβούργο, το Ανόβερο και η Νυρεμβέργη στη Γερμανία, η Κοπεγχάγη στη Δανία, η Κατάνια στην Ιταλία, το Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Βυρηττός στο Λίβανο και η Πάφος στην Κύπρο. 

 

Εξετάζονται επίσης ως υποψήφιες πόλεις η Στοκχόλμη στη Σουηδία ή το Όσλο στη Νορβηγία, η Λουμπλιάνα στη Σλοβενία και το Ντουμπρόβνικ στην Κροατία.

 

Συνολικά το 2014 προστίθενται 45 - 50 νέα δρομολόγια από τις οκτώ πλέον βάσεις της εταιρείας στην Αθήνα και την περιφέρεια -με νέα βάση τα Χανιά. Ως αποτέλεσμα, η Aegean και η Οlympic Αir από κοινού θα καλύπτουν συνολικά το 2014 ένα δίκτυο άνω των 250 δρομολογίων, εκ των οποίων 205 και πλέον δρομολόγια εξωτερικού και 47 - 50 δρομολόγια εσωτερικού.

 

Όπως ανακοινώθηκε, μετά τη συγχώνευση των δύο εταιρειών προκύπτει μείωση κόστους από την ενοποίηση Διοικητικών Υπηρεσιών, με οφέλη εξοικονόμησης έως και 35 εκατ. ευρώ ετησίως.

 

Η Aegean δεσμεύθηκε για μετακύληση των οφελών στους επιβάτες με ανταγωνιστικούς ναύλους και ενίσχυση των προνομίων στους πιστούς πελάτες της.

Ήδη έχει ανακοινωθεί η διάθεση δύο νέων κατηγοριών ναύλων στην οικονομική θέση, οι GoLight και Flex ναύλοι, με τιμές που ξεκινούν από 24 ευρώ προς Αθήνα. Οι συγκεκριμένοι ναύλοι θα προσφέρονται και στους επιβάτες της Olympic Air από το Φεβρουάριο του 2014.

 

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε δέσμη πρωτοβουλιών για τη στήριξη των άγονων γραμμών με την ένταξη 2ου χαμηλότερου ναύλου ύψους 39€ από/προς τους συγκεκριμένους προορισμούς για «την ενίσχυση της ζήτησης, την εισαγωγή νέων χρεώσεων σύνδεσης νησιών άγονων γραμμών με το εξωτερικό με σημαντική μείωση κόστους ταξιδιού έως και 140 ευρώ, αλλά και με αύξηση της χωρητικότητας τους μήνες Ιούλιο - Σεπτέμβριο, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση του κράτους, όπου αυτό είναι εμπορικά και επιχειρησιακά εφικτό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.