ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Emirates: Παραγγελία -μαμούθ για νέα αεροσκάφη!

00:01 - 18 Νοε 2013 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Τη μεγαλύτερη παραγγελία στην ιστορία της παγκόσμιας αεροπορίας, ετοιμάζεται να κάνει, τις προσεχείς ημέρες, η Emirates σε μια κίνηση που η ίδια η εταιρία περιγράφει ώς "γιγαντιαία", για την εισαγωγή... στο στόλο της 150 προηγμένων αεροσκαφών Boeing 777X . Η αγορά αυτή θα τοποθετήσει την εταιρία στο βάθρο των αεροπορικών, μακριά από κάθε ανταγωνισμό και θα διασφαλίσει τη θέση της, ως κυρίαρχου αερομεταφορέα της επόμενης γενιάς.

Με έδρα το Ντουμπάι, στο σταυροδρόμι των παγκόσμιων πτήσεων, η Emirates έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο διεθνή αερομεταφορέα, που είναι αυτή τη στιγμή κατά ένα τρίτο μεγαλύτερος από τον επόμενο ανταγωνιστή.

 

Η σχεδιαζόμενη παραγγελία αεροσκαφών της Emirates πρόκειται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στο Dubai Air Show, που άνοιξε τις πύλες του την Κυριακή.

 

Ο αερομεταφορέας έχει και στο παρελθόν χρησιμοποιήσει παρόμοιες εκθέσεις για να κοινοποιήσει νέες παραγγελίες αεροσκαφών, όπως για παράδειγμα το 2011, όταν αγόρασε 50 νέας γενιάς Boeing 777s και το 2005  όταν αγόρασε 70 Airbus A350s και 11 A380 superjumbo.

 

Ανάμεσα στους αερομεταφορείς που πρόκειται να ανακοινώσουν νέες παραγγελίες κατά τη διάρκεια του show, είναι η Qatar Airways και η Etihad Airways.

 

Το Dubai Air Show, φέτος πραγματοποιείτι για πρώτη φορά στο νέο αεροδρόμιο του Al Maktoum, το οποίο αναμένεται να αναλάβει τα ηνία από τον Διεθνή Αερολιμένα του Ντουμπάι.

 

Ο Διεθνής Αερολιμένας διαχειρίστηκε, τη περασμένη χρονιά, 58 εκατ. επιβάτες, μειώνοντας την απόσταση με το Heathrow του Λονδίνου, που είναι αυτή τη στιγμή το πιο πολυσύχναστο κέντρο παγκοσμίως.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:41 - 16 Νοε 2013
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.