ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ryanair: Τι αλλάζει στην πολιτική χρεώσεων της εταιρείας- Οι πιθανοί νέοι προορισμοί από Αθήνα και η νέα ιστοσελίδα

01:01 - 19 Μαρ 2014 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Ryanair: Τι αλλάζει στην πολιτική χρεώσεων της εταιρείας- Οι πιθανοί νέοι προορισμοί από Αθήνα και η νέα ιστοσελίδα
Νέο, βελτιωμένο πρόσωπο επιχειρεί να λανσάρει η ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, η οποία μέχρι σήμερα έχει υποστεί έντονη κριτική για την πολιτική χρεώσεων που ακολουθεί. Σήμερα καταφθάνει στην Ελλάδα ο επικεφαλής της εταιρείας Μάικλ Ο' Λίρι προκειμένου να εγκαινιάσει τις νέες πτήσεις που δρομολογεί την Πρωταπριλιά η Ryanair στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό.

Μετά την εντυπωσιακή πορεία των κρατήσεων που παρατηρήθηκαν στις προσφορές που «έριξε» η εταιρεία στην ελληνική αγορά, υπάρχουν σοβαρές σκέψεις για περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της, στην χώρα. «Οι κρατήσεις για τον δρομολόγιο Αθήνα - Λονδίνο ήταν εντυπωσιακές και σημαντικά περισσότερες από αυτές αντίστοιχων Ιταλικών προορισμών» αποκάλυψε στο Reporter ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair κ. Ντέιβιντ Ο' Μπράιεν, ο οποίος αποκάλυψε ότι υποψήφιοι προορισμοί προς ενίσχυση είναι το δρομολόγιο μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου, και Πάφου, ενώ δεν αποκλείεται να ενταχθεί στον σχεδιασμό της εταιρείας και μια νέα σύνδεση με την Ρώμη.

ryana180314

Τι αλλάζει στις κρυφές χρεώσεις;

Την ίδια στιγμή για να διασκεδάσει τα σχόλια περί κρυφών χρεώσεων, η Ryanair προχωρά σε νέα δωρεάν παροχή. Πλέον η εταιρεία επιτρέπει στους επιβάτες της να ανεβάζουν στο αεροσκάφος μια δεύτερη, μικρή, όπως επισημαίνουν χειραποσκευή, χωρίς επιπλέον χρέωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία χρεώνει την αποσκευή (έως 15 κιλά) από 15 έως 45 ευρώ, ανάλογα με το βάρος και τον τύπο της πτήσης, ενώ το υπέρβαρο κοστίζει 10 ευρώ ανά επιπλέον κιλό.

Γυρίζει (ιστο)σελίδα η Ryanair

Η ραγδαία ανάπτυξη του δικτύου της συνοδεύεται πλέον και από ριζικές αλλαγές στην εικόνα της, αρχής γενομένης από την ιστοσελίδα της εταιρείας, η οποία δεν είναι και η πλέον φιλική προς τον χρήστη σελίδα. Οι πελάτες της επέλεγαν την Ryanair, λόγω χαμηλών χρεώσεων, διευρυμένου δικτύου και όχι λόγω των εύχρηστων υπηρεσιών κρατήσεων που προσέφερε.

rya180314

Σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να «ανεβάσει» τη νέα της ιστοσελίδα η οποία θα παρέχει την δυνατότητα κράτησης μόνο με πέντε «κλικ» έναντι 17 που πρέπει κανείς να κάνει σήμερα για να προχωρήσει σε μια κράτηση. Παράλληλα πρόκειται να λανσάρει νέα υπηρεσία προσωποποιημένων κρατήσεων μέσω των οποίων ο πελάτης θα λαμβάνει πληροφόρηση σύμφωνα με τις έως τώρα ταξιδιωτικές του προτιμήσεις αλλά και στην γλώσσα του. Παράλληλα, «ανοίγει» για πρώτη φορά η δυνατότητα ομαδικών κρατήσεων, που έχει ξεκινήσει σε Βρετανία και Ιρλανδία, ενώ πρόκειται να ακολουθήσουν άμεσα Βέλγιο, Μάλτα και Γερμανία, ώστε σταδιακά να επεκταθεί αυτή η δυνατότητα στην πλειονότητα των χωρών του δικτύου της εταιρείας.

Δυνατότητα προεπιλογής θέσης

Παράλληλα θα μπορούν οι επιβάτες να επιλέγουν την θέση στην οποία επιθυμούν να καθίσουν μέσα στο αεροσκάφος. Όσοι ενδιαφέρονται για το πού θα τοποθετηθούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους μπορούν μεταξύ 30 και 7 ημερών πριν το ταξίδι να προεπιλέξουν θέση, έναντι αμοιβής.

 

Για όσους έχει λίγη σημασία πού θα τοποθετηθούν εν πτήσει, μπορούν να επιλέξουν θέση (με λιγότερες επιλογές γιατί μπορεί να έχουν κλείσει οι περισσότερες από εκείνους που θα πληρώσουν) δωρεάν από 7 έως 2 ημέρες πριν το ταξίδι. Τέλος η εταιρεία προωθεί τις "ήσυχες πτήσεις" τις νυχτερινές ώρες (μεταξύ 9μ.μ.-8π.μ.) οπότε και χαμηλώνουν τα φώτα και από τα μεγάφωνα θα ακούγονται μόνο οι αναγγελίες ασφαλείας.

 

Χαρά Αυγερινού

ryanai180314

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.