ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτινάχθηκαν τα κέρδη της Ryanair- Άνοδος κατά 152%

11:49 - 28 Ιουλ 2014 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Εκτινάχθηκαν τα κέρδη της Ryanair- Άνοδος κατά 152%
Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε και τη διανομή ειδικού μερίσματος στους μετόχους.

Θεαματική ήταν η άνοδος των κερδών της Ryanair, της Νο1 χαμηλού κόστους αερομεταφορέα της Ευρώπης, η οποία ανακοίνωσε πως στο πρώτο τρίμηνο χρήσης σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 152%.

Η εταιρεία αναθεωρεί, πλεόν, προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την ετήσια κερδοφορία, αφού τα καθαρά κέρδη τριμήνου αυξήθηκαν στα 197 εκατ. ευρώ από 78 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11%, με τα αποτελέσματα να έχουν δεχθεί ώθηση από την ισχυρή ταξιδιωτική κίνηση κατά την περίοδο του Πάσχα.

Ειδικότερα, ο στόχος για τα κέρδη έτους αναθεωρήθηκε στα 620-650 εκατ. ευρώ έναντι αρχικής εκτίμησης στα 580-620 εκατ. ευρώ καθώς προβλέπεται αύξηση των επιβατών κατά 5% στα 86 εκατ. για την οικονομική χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος Michael O’Leary δήλωσε ότι το δεύτερο εξάμηνο πιθανότατα «θα χαρακτηριστεί από πολύ ηπιότερες τιμές καθώς πολλοί ανταγωνιστές μειώνουν τα εισιτήρια».
Η διοίκηση της Ryanair ανακοίνωσε επίσης ότι θα διανείμει έκτακτο μέρισμα ύψους 520 εκατ. ευρώ, το οποίο υπόκειται στην έγκριση των μετόχων. Το μέρισμα θα καταβληθεί στο τέταρτο τρίμηνο της χρήσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.