ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Aegean γιορτάζει τον ένα χρόνο συγχώνευσης με την Olympic

18:33 - 29 Οκτ 2014 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Η Aegean γιορτάζει τον ένα χρόνο συγχώνευσης με την Olympic
«Δυναμική ανάπτυξη με έμπρακτα αποτελέσματα για τον τουρισμό και την ελληνική οικονομία» έχει φέρει η συγχώνευση της Aegean με την Olympic Air, η οποία σήμερα συμπληρώνει έναν χρόνο.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας με αφορμή την ολοκλήρωση ενός χρόνου, αναφέρεται ότι ο "γάμος" των δύο εταιρειών έχει οδηγήσει σε 50 αεροσκάφη, 9,8 εκ. επιβάτες, 2.400 εργαζομένους και δύο τεχνικά hangars, με την εταιρεία για την περίοδο 2015-2016 να επενδύει 300 εκατ. δολάρια για την προσθήκη επτά ολοκαίνουργιων Airbus A320ceos στο στόλο της.

 

Το 2014 η εταιρεία καλύπτει συνολικά ένα δίκτυο 120 προορισμών εξωτερικού και εσωτερικού σε 33 χώρες με 13 εκατ. διαθέσιμες θέσεις, δηλαδή 1,2 εκατ. περισσότερες από την αρχή της συνένωσης.

 

Μάλιστα, η ανακοίνωση τονίζει ότι η Aegean τήρησε τη δέσμευσή της για καθολική κάλυψη του εσωτερικού της χώρας και καλύπτει 33 ελληνικούς προορισμούς, εξασφαλίζοντας την πρόσβαση και στο πιο μικρό νησί.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία, έπειτα από την συγχώνευση, συνέβαλε σημαντικά στην προβολή της χώρας μας και την ανάπτυξη του τουρισμού. Μέσα από συντονισμένες προσπάθειες με φορείς όπως ο ΕΟΤ, ο ΣΕΤΕ, η Marketing Greece, ΕΞΑΑ, και η Συμμαχία για την Ελλάδα, καθώς και μέσα από το τα δικά της κανάλια, όπως το enter Greece, το νέο Inflight κανάλι της AEGEAN που προβάλλει τις ομορφιές και τον πολιτισμό της χώρας, η εταιρεία συνεχίζει να αποτελεί ουσιαστικό πυλώνα και υποστηρικτή του Ελληνικού Τουρισμού.

 

«Μέσα σε ένα χρόνο κάναμε πράξη τη δέσμευσή μας για τη δημιουργία ενός ισχυρού ελληνικού αερομεταφορέα με 87 προορισμούς σε 32 χώρες, που διαθέτει έναν από τους νεότερους στόλους της αγοράς, με 42 παραλαβές νέων αεροσκαφών την περίοδο 2007 - 2016. Όλη η ομάδα των 2.400 εργαζομένων της εταιρείας αισθανόμαστε σήμερα την ανάγκη να ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας απέναντι στην κοινωνία και τους επιβάτες μας, για δυναμική ανάπτυξη και ποιοτικές υπηρεσίες. Κάναμε καλή αρχή για τη δημιουργία μιας εταιρείας που θα στέκεται με αξιώσεις στο διεθνές περιβάλλον. Κάθε επόμενη χρονιά είναι μια πρόκληση για εμάς, που πρέπει να φέρνει νέους προορισμούς, καινοτόμες υπηρεσίες και ανταγωνιστικούς ναύλους με την παράλληλη ανάπτυξη των δυνατοτήτων της οργάνωσης της εταιρείας και των ανθρώπων μας» δήλωσε o αντιπρόεδρος της Aegean κ. Ευτύχιος Βασιλάκης με αφορμή την ολοκλήρωση ενός χρόνου από τη συνένωση με την Olympic Air.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.