ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρίσιμη μέρα για τις Κυπριακές Αερογραμμές

11:32 - 09 Ιαν 2015 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Κρίσιμη μέρα για τις Κυπριακές Αερογραμμές
H Κομισιόν ανακοινώνει σήμερα την απόφαση για τις Κυπριακές Αερογραμμές, με το «λουκέτο» να καραδοκεί εάν το σχέδιο τελικά δεν εγκριθεί.

 

Σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κατά πόσον τα 103 εκατ. ευρώ που έλαβαν το 2012 ως ενίσχυση αναδιάρθρωσης οι Κυπριακές Αερογραμμές παραβιάζουν ή όχι τους κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, χθες Πέμπτη, μεταφέρθηκαν οδηγίες του υπουργού Οικονομικών ότι πρέπει η εταιρεία να κηρύξει απόψε αναστολή πτητικού προγράμματος για λόγους ασφάλειας. Ωστόσο, το σημερινό πτητικό πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί κανονικά, ενώ μάλιστα αυτές τις μέρες παρατηρείται σημαντικά αυξημένη πληρότητα σε όλες τις πτήσεις. Σήμερα προβλέπεται να πραγματοποιηθούν 16 πτήσεις, με τελευταία αυτή από την Αθήνα λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η απόφαση της αρμόδιας Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της ΕΕ θα είναι αρνητική, ωστόσο η απάντηση της Επιτροπής αναμένεται να δοθεί επίσημα σήμερα στον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου Χάρη Γεωργιάδη. Ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου Μάριος Δημητριάδης έχει δηλώσει πως οι Κυπριακές Αερογραμμές θα αναστείλουν τη λειτουργία τους στην περίπτωση που δεν εγκριθεί από την ΕΕ το επικαιροποιημένο σχέδιο διάσωσης της εταιρείας.

Το Κυπριακό Δημόσιο διαθέτει το 94% των Κυπριακών Αερογραμμών, μιας εταιρείας με ιστορία 68 ετών, που τα τελευταία δύο χρόνια διατηρεί εν ζωή με την πώληση περιουσιακών της στοιχείων. Η έκδοση της απόφασης από τις Βρυξέλλες, δεν σημαίνει αυτόματο κλείσιμο της εταιρείας, αλλά θεωρείται ξεκάθαρο ότι με βάση το κοινοτικό κεκτημένο δίνεται χρόνος δύο συν δύο μήνες για τις απαραίτητες ρυθμίσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.