ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από μακριά θα συνεχίσει να κοιτά τον Ατλαντικό η Ryanair

14:45 - 20 Μαρ 2015 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Από μακριά θα συνεχίσει να κοιτά τον Ατλαντικό η Ryanair
Σκυλί που γαυγίζει αλλά δεν δαγκώνει θυμίζει για ακόμη μία φορά ο εκκεντρικός Μάικλ Ολίρι, ο οποίος εξακολουθεί να πετά βόμβες επικοινωνιακού περιεχομένου για να προσελκύσει το ενδιαφέρον κοινού και αγοράς. Ακολουθώντας μια χαμηλού κόστους τακτική και σε επίπεδο δαπανών μάρκετινγκ και διαφήμισης, για ακόμη μία φορά τράβηξε την προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας - και όχι μόνο αεροπορικής - με μία μόνο δήλωσή του.

Την περασμένη Δευτέρα ο θορυβώδης επικεφαλής της Ryanair άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία προγραμματίζει την έναρξη υπερατλαντικών πτήσεων. Η είδηση όπως ήταν αναμενόμενο δεν πέρασε στα «ψιλά» καθώς η είσοδος χαμηλού κόστους αεροπορικών εταιρειών στην αγορά υπερατλαντικών πτήσεων θα άλλαζε τα δεδομένα. Στο μεταξύ όσες low cost εταιρείες έχουν επιχειρήσει το εγχείρημα, είτε αποτραβήχτηκαν ύστερα από λίγο καιρό, είτε απλώς το μετάνιωσαν χωρίς να τις διακόψουν σε πρώτη φάση τουλάχιστον. Το κόστος των υπερατλαντικών ταξιδιών είναι τόσο αυξημένο που η βιωσιμότητά των πτήσεων με χαμηλού κόστους δεδομένα εξακολουθεί να παραμένει αμφίβολη. Ή έστω κανείς δεν έχει βρει ακόμη την κατάλληλη συνταγή…

 

Ακόμη και η Ryanair η οποία έχει μακρά γνώση της χαμηλού κόστους αγοράς και υπηρεσίας φαίνεται ότι κλήθηκε να ανακαλέσει τους αρχικούς της ισχυρισμούς. Σε ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο παραδέχθηκε ότι το διοικητικό της συμβούλιο δεν έχει εγκρίνει την έναρξη υπερατλαντικών πτήσεων, βάζοντας τέλος στην παραφιλολογία που η ίδια, τεχνηέντως δημιούργησε.

 

Στο μεταξύ η εταιρεία μετά το σάλο που δημιουργήθηκε «ρίχνει» στην αγορά εισιτήρια με έκπτωση 20% για όλο της το δίκτυο, για πτήσεις μέσα στην εβδομάδα. Αφορά πτήσεις κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη που θα εκτελούνται από τις 14 Απριλίου έως και τις 28 Μαΐου με αφορμή τον εορτασμό των 30ών της γενεθλίων, όπως υποστηρίζει. Η προσφορά Midweek Madness «τρέχει» στην ιστοσελίδα Ryanair από την Πέμπτη 19 Μαρτίου έως την Δευτέρα 23 Μαρτίου στις 24:00. Αφορά πάνω από 1,600 δρομολόγια, τα οποία συνδέουν 190 αεροδρόμια σε 30 χώρες στην Ευρώπη και την Βόρεια Αφρική.

 

Χαρά Αυγερινού

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.