ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χωρίς υδροπλάνα και φέτος το καλοκαίρι

12:51 - 14 Μαϊ 2015 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Χωρίς υδροπλάνα και φέτος το καλοκαίρι
«Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προχωρά με αποφασιστικότητα στην ολοκλήρωση όλων των εκκρεμοτήτων καθώς και  επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης για την ταχύτερη ανάπτυξη του δικτύου των υδατοδρομίων στην Ελλάδα.» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών. Αυτό βέβαια το οποίο παρέλειψαν οι αρμόδιοι να επισημάνουν είναι ότι από τους 40 φακέλους που έχουν υποβληθεί για αδειοδότηση υδατοδρομίων, μόλις ένας έχει εγκριθεί. Παρά το γεγονός ότι η σχετική νομοθεσία μετρά σχεδόν 2 χρόνια από τότε που θεσπίστηκε, η γραφειοκρατία μεταθέτει την έναρξη πτήσεων με υδροπλάνα ακόμη μία φορά. Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται – ή έστω επιχειρούν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο – αναγκάζονται να αναβάλουν για ακόμα ένα καλοκαίρι την πτητική τους δραστηριότητα ελλείψει υδατοδρομίων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών συναντήθηκε με εκπρόσωπο της Hellenic Seaplanes για να συζητήσει τα «βασικά ζητήματα που απασχολούν τον νέο τομέα δραστηριότητας υδροπλάνων και πώς μπορεί αυτό το νέο μέσο να συμβάλει καθοριστικά στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.»

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους, ενημέρωσε τον υπουργό αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο των υδροπλάνων, την μέχρι σήμερα πορεία και παρουσίασε τη στρατηγική ανάπτυξης της Hellenic Seaplanes, η οποία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων και εγχώριων επενδυτών, με πιο πρόσφατη συμμετοχή στην επένδυση, της εταιρείας GlobiLed, της μεγαλύτερης εταιρείας στην Ελλάδα, φωτισμού «Led».

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών αναφέρεται ότι: «Έχουν ξεκινήσει συντονισμένα από τις διευθύνσεις του υπουργείου, ενέργειες για την δρομολόγηση όλων των διαδικασιών δημιουργίας υδατοδρομίων καθώς και εξάλειψη των γραφειοκρατικών εμποδίων. Η ανάπτυξη ενός δικτύου υδατοδρομίων πρόκειται για ένα εγχείρημα εθνικής σημασίας, η διαμόρφωση και υλοποίηση αυτής της νέας εθνικής μεταφορικής υποδομής έχει ήδη ξεκινήσει και αποτελεί λύση στα προβλήματα της σύνδεσης των παράκτιων περιοχών της χώρας μας. Τα υδροπλάνα μπορούν να δώσουν ώθηση στα νησιά, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να κάνουν πιο εύκολη τη σύνδεση της ηπειρωτικής χώρας με δύσκολους συγκοινωνιακά προορισμούς».

Παράλληλα ο κ. Σπίρτζης δήλωσε:  «Ως υπουργείο και ως κυβέρνηση στηρίζουμε όλες τις επενδυτικές πρωτοβουλίες  στον τομέα των υδροπλάνων ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε μοχλό ανάπτυξης για την Ελλάδα, καθώς τα οφέλη από τη λειτουργία τους είναι πολλαπλασιαστικά, οι προοπτικές ανάπτυξης τεράστιες και η επίδρασή τους εκτείνεται σε ευρύ φάσμα κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:06 - 14 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.