ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βασιλάκης: Άμεση αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων, κακή η φετινή χρονιά

14:23 - 20 Οκτ 2015 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Βασιλάκης: Άμεση αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων, κακή η φετινή χρονιά
Χειρότερη χρονιά, σε επίπεδο λειτουργίας των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας, χαρακτήρισε την φετινή ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines Ευτύχης Βασιλάκης.

Μιλώντας στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) ο κ. Βασιλάκης υπερθεμάτισε στην αναγκαιότητα αποκρατικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, σημειώνοντας όμως ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την επόμενη τουριστική περίοδο κατά την οποία θα συνεχίσουν να λειτουργούν υπό κρατικό έλεγχο.   

«Την επόμενη χρονιά είναι απαραίτητο να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων. Ωστόσο, έχουμε μία σεζόν όπου το Δημόσιο θα λειτουργήσει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Αλλά πρέπει τα χρήματα που προέρχεται από τις αεροπορικές εταιρείες να κατευθυνθούν εκεί που πρέπει (έργα υποδομής σημείωσε.

«Φέτος είχαμε τη χειρότερη χρονιά στη λειτουργία των αεροδρομίων και της Αεροναυτιλιάς. Διότι το κράτος από ένα πλεονασματικό σύστημα αερομεταφορών στέρησε όλα τα έσοδα. Κι ενώ στο παρελθόν έπαιρναν τα μισά – παρατύπως - φέτος πήραν όλα τα έσοδα από την ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις να παραμείνουν χωρίς συντήρηση. Χωρίς τις προσπάθειες αερολιμεναρχών, δεν θα είχαμε μία σχετικά καλή εικόνα σε κάποια σημεία».

Ο κ. Βασιλάκης τάχθηκε ακόμη υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της διοίκησης της ΥΠΑ και πρότεινε η επιλογή του επικεφαλής να αποτελεί διακομματική επιλογή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.