ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούλησε το τελευταίο "ίχνος" της παλαιάς Ολυμπιακής ο Βγενόπουλος

09:07 - 08 Δεκ 2015 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Πούλησε το τελευταίο "ίχνος" της παλαιάς Ολυμπιακής ο Βγενόπουλος
Αφήνει τους αιθέρες ο Βγενόπουλος μετά την απόφαση να προχωρήσει σε πώληση του συνόλου των μετοχών της εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης Skyserv.

Σημειώνεται ότι η Skyserv αποτελούσε τη μετεξέλιξη της εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης της παλαιάς Ολυμπιακής (Olympic Handling) η οποία περιήλθε στην κυριότητα του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου μετά τη συμφωνία με την τότε κυβέρνησης για εξαγορά του συνόλου των δραστηριοτήτων (πτητικο έργο και επίγεια εξυπηρέτηση) της παλαιάς Ολυμπιακής, η οποία μετατράπηκε στην Olympic Air. Πέρσι η MIG προχώρησε στην πώληση της Olympic Air στην Aegean Airlines, απαλάσσοντας εαυτόν από το πτητικό κομμάτι της εταιρείας. 

Χθες εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Marfin Investment Group η δεσμευτική προσφορά της Swissport Aviareps Hellas για την πώληση του συνόλου των μετοχών της εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών Skyserv Handling Services. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε 18 εκατ. ευρώ σε μετρητά και θα καταβληθεί τμηματικά, ήτοι ποσό 10 εκατ. ευρώ κατά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών και το υπόλοιπο σε τρεις ισόποσες ετήσιες δόσεις. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής με τη μεταβίβαση των μετοχών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επομένων δύο εβδομάδων.

Η παραπάνω μεταβίβαση εντάσσεται στα πλαίσια της δεδηλωμένης στρατηγικής της MIG για σταδιακή αποεπένδυση από μη στρατηγικής σημασίας συμμετοχές με παράλληλη επικέντρωση στις κύριες δραστηριότητες με θετικές προοπτικές, στοχεύοντας στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους μετόχους του Ομίλου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.