ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aegean: Αυξήθηκε η επιβατική κίνηση το 2015

21:39 - 11 Φεβ 2016 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Αύξηση 15% παρουσίασε η επιβατική κίνηση της AEGEAN το 2015, με την εταιρεία να μεταφέρει συνολικά 11.650.374 επιβάτες,1.537.849 περισσότερους σε σύγκριση με το 2014.

 

Η μεγαλύτερη αύξηση, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, προήλθε από το δίκτυο εξωτερικού όπου έγινε και η κύρια επιπλέον επένδυση σε νέους προορισμούς και είχε άνοδο 24%, τετραπλάσια δηλαδή από αυτή των συνολικών διεθνών αεροπορικών αφίξεων στη χώρα, επιβεβαιώνοντας τη συμβολή της εταιρείας στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και την στήριξη της οικονομίας.


Επίσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αegean, παρά τον σημαντικό εντεινόμενο ανταγωνισμό, αλλά και την αδύναμη εσωτερική ζήτηση, η εταιρεία παρουσίασε για άλλη μια χρονιά θετικό πρόσημο 7% στην κίνηση εσωτερικού, προσφέροντας ακόμη χαμηλότερους ναύλους αλλά και σημαντικά ενισχυμένη διασυνδεσιμότητα.


Παρουσίασε θετική δυναμική από όλες τις κύριες βάσεις της στην Ελλάδα και την Λάρνακα στην Κύπρο. Η κύρια βάση της Αθήνας, ήταν ο πρωταθλητής της συνολικής δραστηριότητας για την εταιρεία με 15 νέους προορισμούς και έχοντας πλέον υπερδιπλασιάσει το δίκτυο εξωτερικού της σε 2 χρόνια, έφτασε συνολικά τους 9,1 εκατ. επιβάτες λειτουργώντας τόσο σαν τελικός προορισμός, αλλά και σε σημαντικό βαθμό σαν κόμβος διασύνδεσης των νησιών, μικρών και μεγάλων, με καινούργιες αγορές του εξωτερικού που επενδύει και ανοίγει η εταιρεία.


Σε επίπεδο αύξησης κίνησης εξωτερικού, τόσο η Αθήνα όσο και το Ηράκλειο και η Ρόδος παρουσίασαν σημαντικά μεγαλύτερους ρυθμούς αύξησης από το σύνολο της αγοράς. Η Αθήνα ήταν και ο μεγάλος κερδισμένος του 2015, με 28% που στηρίχτηκε από παραδοσιακές αγορές όπως η Γαλλία, η Κύπρος, η Ιταλία, η Ελβετία, τις οποίες, όμως, η εταιρεία καλύπτει πλέον με άμεση σύνδεση σε πολύ περισσότερες πόλεις, αλλά και νέες αγορές όπως η Σαουδική Αραβία, η Νορβηγία και το Ιράν που προστέθηκαν το 2015.


Παράλληλα, η εταιρεία κατάφερε με την επέκταση των άμεσων συνδέσεων και του αριθμού των αεροπλάνων που λειτουργούν από Ηράκλειο και Ρόδο να υπερκαλύψει τις εξαιρετικά σημαντικές απώλειες των προορισμών αυτών από την Ρωσική αγορά (45%) και να παρουσιάσει θετική ανάπτυξη κίνησης 19% και 17% και από τις 2 σημαντικές για τον τουρισμό βάσεις που σε συνολικό επίπεδο αγοράς είχαν κάμψη.


Ο διευθύνων σύμβουλος της AEGEAN Δημήτρης Γερογιάννης με δήλωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το 2015 ήταν άλλη μια χρονιά προκλήσεων, ωστόσο, η AEGEAN και η Olympic Air συνέχισαν να επενδύουν. Και το 2016 η προσπάθεια θα συνεχισθεί στην ίδια κατεύθυνση και δυναμική

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.