ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Υπερπτήσεις» ενόψει θέρους στην Αθήνα-Επανέρχονται οι αμερικανικοί αερομεταφορείς

11:26 - 23 Φεβ 2016 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
«Υπερπτήσεις» ενόψει θέρους στην Αθήνα-Επανέρχονται οι αμερικανικοί αερομεταφορείς
Νέες συνδέσεις, αυξήσεις συχνοτήτων αλλά και ένας προορισμός έκπληξη περιλαμβάνουν το φετινό αεροπορικό θέρος.

Για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι θα παρέχεται σύνδεση της Αθήνας με την Ταϊβάν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προγραμματίζεται η εκτέλεση ναυλωμένων πτήσεων (τσάρτερ) για το διάστημα μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου, χωρίς να αποκλείεται και η δρομολόγηση προγραμματισμένων πτήσεων.

 

Την ίδια στιγμή οι αεροπορικές εταιρείες από τις ΗΠΑ κάνουν δυναμική επανεμφάνιση με επενδύοντας στην ελληνική κρουαζιέρα. Διαβλέπουν ότι το ρεύμα θα είναι ανοδικό και φροντίζουν να προσφέρουν ολοένα και περισσότερες επιλογές στους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα.

Ηδη από πέρυσι παρατηρήθηκε ότι οι αμερικανικοί αερομεταφορείς παρέτειναν τη θερινή περίοδο, προχωρώντας σε περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας τους το 2016.

 

Φέτος το καλοκαίρι επιστρέφει η United, που συνδέει εκ νέου την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε διακόψει την εν λόγω σύνδεση από το 2012. Την ίδια στιγμή, η Delta προσθέτει τρεις νέες πτήσεις στο συγκεκριμένο δρομολόγιο, προσφέροντας για το καλοκαίρι δύο πτήσεις ημερησίως Αθήνας - Νέα Υόρκη.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών έντονη δραστηριότητα παρατηρείται στην αγορά της Δυτικής Ευρώπης αλλά και στο εσωτερικό της χώρας. Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν επενδύσει σε προορισμούς όπως η Ρόδος, η Θεσσαλονίκη και η Σαντορίνη, ενώ στο εξωτερικό δίκτυο η μεγαλύτερη αύξηση δρομολογίων παρατηρείται στο Βερολίνο, το Βουκουρέστι και το Μιλάνο.

 

Το 2015 αποτέλεσε χρονιά-ρεκόρ για τον ΔΑΑ, ωστόσο οι προσδοκίες για το τρέχον έτος βαίνουν αυξανόμενες. Σύμφωνα με τους αρχικούς στόχους, το 2016 θα «κλείσει» για τον ΔΑΑ με μονοψήφια αύξηση, όμως κύκλοι της αεροπορικής αγοράς εκτιμούν ότι, εάν συνεχιστεί η ανοδική πορεία, δεν αποκλείεται η ανάπτυξη να καταγράψει διψήφιο ποσοστό.

 

Το φετινό καλοκαίρι θα συγκριθεί με μια χρονιά κατά την οποία καταγράφηκε πρωτοφανής αεροπορική δραστηριότητα. Συνολικά, για το 2015 η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τα 18,1 εκατ. επιβάτες, που αποτελεί ρεκόρ για το αεροδρόμιο από την έναρξη λειτουργίας του και αντιστοιχεί σε αύξηση 19% ή 2,9 εκατ. επιβάτες επιπλέον σε σχέση με το 2014.

Οι ταξιδιώτες εσωτερικού όσο και εκείνοι του εξωτερικού σημείωσαν τις υψηλότερες ιστορικά επιδόσεις επιβατικής κίνησης με 6,4 εκατ. (αύξηση 22,1%) και 11,7 εκατ. (17,4%) αντίστοιχα. Η άνοδος αυτή οφείλεται τόσο στους ξένους επισκέπτες, που κατέγραψαν δυναμική άνοδο της τάξης του 26%, όσο και στους Ελληνες ταξιδιώτες, που αυξήθηκαν κατά 11%.

Χαρά Αυγερινού

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.