ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δείτε πώς παραλαμβάνεται ένα νέο Airbus (video)

19:32 - 21 Μαρ 2016 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς παραλαμβάνεται ένα νέο Airbus (video)
Άλλο ένα μεγάλο βήμα έκανε η Aegean και αυτή τη χρονιά. Επένδυσε στην αγορά επτά ολοκαίνουργιων Airbus 320 CO εκσυγχρονίζοντας τον στόλο της και κάνοντάς τον πιο αποδοτικό.

Πώς όμως φτάσαμε στη πρώτη πτήση του ενός από τα 7 Airbus; Σε ένα βίντεο διάρκειας δύο λεπτών μπορείτε να πάρετε μία γεύση για το πώς παρασκευάζεται ένα Airbus.

Βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες νωρίτερα στις εγκαταστάσεις της Airbus στη Τουλούζη όπου τμήματα του νέου A320 μεταφέρονται με τη βοήθεια του A300 Beluga στη γραμμή τελικής συναρμολόγησης. Τα νέα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με νέα ακροπτερύγια sharklets που συνεισφέρουν έως 4% στην εξοικονόμηση καυσίμων και μείωση εκπομπών ρύπων.

Τι είναι τα ακροπτερύγια Sharklets

Όπως τα μεγάλα πουλιά (για παράδειγμα: γερανοί) λυγίζουν τα άκρα των φτερών τους προς τα πάνω, εξοικονομώντας ενέργεια καθώς πετούν, έτσι και τα sharklets των αεροσκαφών μειώνουν τη δύναμη αντίστασης του αέρα κατά την απογείωση.

Πρόκειται για εκτεταμένα ακροπτερύγια ύψους 2,40 μ. που, ανάλογα με το μήκος της διαδρομής, επιτυγχάνουν εξοικονόμηση καυσίμου έως 4% και αντίστοιχη μείωση εκπομπών CO2.

Mε αυτά τα ακροπτερύγια εξοπλίζονται τα αεροσκάφη τύπου Airbus A320 της Lufthansa, επιτυγχάνοντας την ταχύτερη απογείωση του αεροσκάφους και τη μείωση των εκπομπών θορύβου.

Το πρώτο έχει ήδη παραδοθεί στο Μόναχο και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται το δεύτερο, ενώ από τα μέσα του επόμενου έτους η εταιρεία θα διαθέτει συνολικά 32 αεροσκάφη μεσαίων αποστάσεων εξοπλισμένα με τα συγκεκριμένα φτερά. 

Ο κ. Stavros Dagonakis (Functional Check Flight Engineer), μιλώντας στην κάμερα, τονίζει πως «τα αεροσκάφη της Airbus τεχνολογικά είναι πολύ εξελιγμένα. Προσφέρουν πολύ μεγάλη ευκολία και για τον χειριστή αλλά και για εμάς τους τεχνικούς.»

«Τα ακροπτερύγια έχουν αναπτυχθεί για να ενισχύσουν την απόδοση του αεροσκάφους και αυτό που πρέπει να διασφαλίσουμε είναι ότι διατηρεί τις ίδιες καλές ιδιότητες χειρισμού όπως πριν, έτσι ώστε ο αγοραστής να επωφελείται από ένα πιο αποδοτικό αεροσκάφος.» επισημαίνει ο Cpt Thomas Wilhelm (AIRBUS test pilot).

Μετά το στάδιο της συναρμολόγησης ακολουθεί αυτό της βαφής.

Το αεροσκάφος παίρνει την τελική του εικόνα πριν δοθεί για την πρώτη δοκιμαστική πτήση.

«Σήμερα είναι η ημέρα που πραγματοποιείται η πτήση αποδοχής του αεροσκάφους. Αρχικά πραγματοποιείται μία πρώτη πτήση, όπου ελέγχεται ότι το αεροσκάφος λειτουργεί σωστά, όπως ακριβώς έχει σχεδιαστεί.» λέει ο κ. Σπύρος Γιαννακόπουλος (Functional Check Pilot).

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες αλλά και το βίντεο που ακολουθεί, προσδεθείτε και ετοιμαστείτε για απογείωση

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.