ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Στην ώρα τους» τρεις ελληνικές αεροπορικές

11:04 - 22 Απρ 2016 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Στις κορυφαίες θέσεις μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών που φθάνουν και αναχωρούν στην ώρα τους κατατάχθηκαν τον Μάρτιο τρεις ελληνικές εταιρείες: Ellinair του ομίλου Μουζενίδη, Olympic Air και Aegean.

Oι τρεις ελληνικές εταιρείες κατέκτησαν μια θέση μεταξύ των 22 ευρωπαϊκών εταιρειών, με βάση τον αριθμό πτήσεων που εξετάστηκαν για την κάθε μια, σύμφωνα με τα στοιχεία του εξειδικευμένου σε θέματα αερομεταφορών οίκου OAG.

 

Η Elinair του ομίλου Μουζενίδη βρέθηκε στην όγδοη θέση της κατάταξης των έγκαιρων αφίξεων καθώς στο 95% των δρομολογίων της έφθασαν στην ώρα τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της OAG. Το ποσοστό της, όμως, έπεσε στο 75% όσον αφορά την έγκαιρη αναχώρηση των πτήσεών της. Σημειώνεται βέβαια ότι η Elinair εκτελεί σημαντικά μικρότερο αριθμό πτήσεων από ότι η Aegean και η Olympic Air, του ομίλου Aegean.

 

Στην κατάταξη της OAG οι δύο εταιρείες του ομίλου Aegean κατατάσσονται αντίστοιχα στην 21η (Olympic Air) και στην 22η θέση (Aegean Airlines). Για την αξιολόγηση των δύο εταιρειών αναλύθηκαν από την OAG δεδομένα 2.738 πτήσεων της Olympic Air και σχεδόν διπλάσια της Aegean.

 

Η Olympic Air κατέγραψε έγκαιρη άφιξη στο 90% των δρομολογίων, που εξετάστηκαν ενώ στην ώρα τους αναχώρησε το 91,9% των δρομολογίων. Με τις επιδόσεις αυτές η Olympic Air κατετάγη στην 21η θέση με βάση την έγκαιρη άφιξη και στην 18η θέση με κριτήριο της έγκαιρη αναχώρηση των αεροπλάνων της, μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών που εξετάστηκαν.

 

Η Αegean Airlines βρέθηκε μια θέση πίσω από την Olympic Air καταλαμβάνοντας την 22η θέση έγκαιρων αφίξεων (ποσοστό 89,9% των πτήσεων) και την 21η θέση των έγκαιρων αναχωρήσεων (ποσοστό 91% των δρομολογίων της).

 

Στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης των ευρωπαϊκών εταιρειών με κριτήριο την έγκαιρη άφιξη και αναχώρηση των δρομολογίων τους βρέθηκαν κυρίως μικρές εταιρείες οι οποίες ήταν πιο εύκολο να πετύχουν ακριβείς ώρες αναχώρησης και άφιξης εξαιτίας του μικρού αριθμού πτήσεων που πραγματοποιούν.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:07 - 22 Απρ 2016
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.