ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με το βλέμμα στην αγορά εσωτερικού οι ξένες αεροπορικές εταιρείες

11:09 - 14 Μαϊ 2016 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Με το βλέμμα στην αγορά εσωτερικού οι ξένες αεροπορικές εταιρείες
Η αύξηση της κινητικότητας στο εσωτερικό δίκτυο και το δυναμικό τουριστικό κύμα μετατρέπει τις συνδέσεις μεταξύ Αθήνας και τουριστικών προορισμών της χώρας σε ιδιαίτερα ελκυστικό αντικείμενο ακόμη και για ξένους παίκτες.

Κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού σε εβδομαδιαία βάση συνολικά 122 πτήσεις εβδομαδιαίως, που συνδέουν το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με νησιωτικούς και όχι μόνο προορισμούς εντός Ελλάδος, από ξένες αεροπορικές εταιρείες. Από αυτές, οι 14 αποτελούν νέες πτήσεις.

 

Δυναμική είσοδο στην ελληνική αγορά με αρκετή όμως γκρίνια και ακόμη περισσότερες απειλές αποχώρησης (εάν δεν λάβει προνομιακή μεταχείριση από το ελληνικό δημόσιο) έκανε η Ryanair. Φέτος πρόσθεσε στο πτητικό της πρόγραμμα τη Μύκονο και την Κέρκυρα με πέντε και τρεις πτήσεις εβδομαδιαίως, αντίστοιχα. Κάθε εβδομάδα η Ryanair πραγματοποιεί 112 συνδέσεις μεταξύ Αθήνας και Χανίων (20 συχνότητες), Ρόδου (14), Θεσσαλονίκης (49), Σαντορίνης (21), Μυκόνου και Κέρκυρας. Παράλληλα η Volotea (με βάση τη Βαρκελώνη) ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την προσθήκη της Μυκόνου και της Μυτιλήνη στο θερινό της πρόγραμμα με 3 πτήσεις την εβδομάδα για τον κάθε προορισμό. Εκτελούσε ήδη το δρομολόγιο Αθήνα – Σαντορίνη με τέσσερις συνδέσεις την εβδομάδα, ανεβάζοντας τη δραστηριότητά της στο εσωτερικό αεροπορικό δίκτυο της χώρας σε 10 πτήσεις εβδομαδιαίως.

 

Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό δίκτυο της χώρας δραστηριοποιούνται εκτός από την κυρίαρχη της αγοράς Aegean, η Skyexpress, η Ellinair και η Astra Airlines. Η Aegean Airlines θα  εξυπηρετεί φέτος 145 προορισμούς (111 εξωτερικού και 34 εσωτερικού) σε όλο της το δίκτυο.

 

Κινητικότητα και στις πτήσεις προς εξωτερικό

Έντονη παρουσία εμφανίζουν οι ξένες αεροπορικές εταιρείες που αυξάνουν συνεχώς τις συνδέσεις μεταξύ Αθήνας και προορισμών του εξωτερικού.

 

Η Emirates προσέθεσε ακόμη μια πτήση στη σύνδεση Αθήνα – Ντουμπάι φτάνοντας τις 12 συχνότητες εβδομαδιαίως από επτά πέρσι. Η Delta Ailines διπλασιάζει το φετινό καλοκαίρι τις πτήσεις της προς Αθήνα (από Νέα Υόρκη), οι οποίες από το τέλος του τρέχοντος μήνα θα ανέλθουν σε μία την ημέρα. Με απευθείας πτήση μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης επανέρχεται η United Airlines η οποία είχε διακόψει τη σύνδεση από το 2011.

 

Η Flyniki θα πετά από την Αυστρία (Βιέννη, Σάλτσμπουργκ, Γκράτς) σε 17 ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς. Η φινλανδική Finnair ξεκινά προγραμματισμένες πτήσεις προς ελληνικά νησιά (Σαντορίνη, Λέσβος, Σκιάθος και Ζάκυνθος), ενώ η Transavia αυξάνει τα δρομολόγια προς ελληνικά νησιά (Σαντορίνη, Ρόδο, Κρήτη, Κέρκυρα, Κω, Ζάκυνθο, Λευκάδα κα).

 

Το πρόγραμμά της ενισχύει και η easyJet το προσεχές καλοκαίρι, ενώ η Lufthansa θα προσθέσει δύο δρομολόγια από Μόναχο προς Σαντορίνη και Κέρκυρα. Δύο νέες απευθείας πτήσεις από το Λονδίνο για Χανιά και Καλαμάτα προσθέτει η British Airways εντός του 2016.

 

Η πολωνική LOT Polish Airlines, επανακάμπτει στους ελληνικούς αιθέρες, με τέσσερις απευθείας μεταξύ Αθήνας - Βαρσοβίας.

 

Η Blue Air, ρουμανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους που ιδρύθηκε το 2004 ως η πρώτη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Ρουμανίας, φέτος θα προσθέσει δύο νέα δρομολόγια, συνδέοντας την Αθήνα με την Κωστάντζα και το Τορίνο.

 

Η φινλανδική Finnair ξεκινά προγραμματισμένες πτήσεις προς ελληνικά νησιά όπως Σαντορίνη, Λέσβος, Σκιάθος και Ζάκυνθος, ενώ η Transavia αυξάνει τα δρομολόγια προς ελληνικά νησιά (Σαντορίνη, Ρόδο, Κρήτη, Κέρκυρα, Κω, Ζάκυνθο, Λευκάδα κλπ).

 

Χαρά Αυγερινού 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:14 - 14 Μαϊ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.