ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πέταξε» σε αφίξεις και το Μάιο το «Ελ. Βενιζέλος»

09:25 - 03 Ιουν 2016 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
«Πέταξε» σε αφίξεις και το Μάιο το «Ελ. Βενιζέλος»
Νέα καλή επίδοση κατέγραψε το Μάιο το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Όπως ανέφερε μιλώντας στο 1ο Συνέδριο Τουρισμού Eurobank ο Γιάννης Παράσχης Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας που διαχειρίζεται το «Ελ. Βενιζέλος» το μήνα που πέρασε καταγράφηκε αύξηση στις αφίξεις που φτάνει το 9%.

«Από το 2013 περνάμε μια περίοδο «επικής ανάπτυξης». Ξεπεράσαμε κατά 10% τα προ κρίσης επίπεδα. Συνολική ανάκαμψη τα δύο χρόνια πάνω από 45%. Η «επική αυτή ανάκαμψη» ολοκληρώθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2016. Δε νομίζω ότι θα συνεχιστεί. Ο Μάης πήγε καλά είχαμε αύξηση 9%. Η τάση του καλοκαιριού για την Αθήνα είναι στο 6%. Επανερχόμαστε σε μεγέθη που είναι τα «ώριμα φρούτα» μετά τα δύσκολα που περάσαμε», ανέφερε.

 

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η οδική μεταφορά, ειδικά από την ΠΓΔΜ κινείται με μεγάλους ρυθμούς αύξησης. Όπως τόνισε, το «Ελ. Βενιζέλος» έχει αυξήσει και τα ποσοστά μετεπιβίβασης γεγονός που έχει στηρίξει συνδέσεις με πόλεις που διαφορετικά δε θα είχαν σύνδεση με την Αθήνα.

 

«Είμαστε από τους πιο τυχερούς από τις πόλεις της Ευρωπαϊκής περιφέρειας. Η ανάκαμψη της Αθήνας αλλά και η νέα αναπτυξιακή διάσταση μετά την συγχώνευση Ολυμπιακή – Aegean έφεραν θετικά αποτελέσματα. Υπήρξε 160% αύξηση της μετεπιβίβασης. Αν δεν έχουμε αυτούς τους επιβάτες που γεμίζουν κατά 50% τα αεροπλάνα δε θα είχαμε πχ καθημερινή σύνδεση με Βηρυτό. Σημαντική είναι η έννοια του κόμβου για την Αθήνα» είπε ο κ. Παράσχης.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.