ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιος "ακύρωσε" τις πτήσεις Ταϊβάν – Αθήνα της China Airlines;

13:04 - 06 Ιουν 2016 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Ποιος "ακύρωσε" τις πτήσεις Ταϊβάν – Αθήνα της China Airlines;
Την πόρτα στην China Airlines φέρεται να έκλεισε η ελληνική πλευρά καθώς σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία, δεν θα ξεκινήσεις τις ναυλωμένες πτήσεις που είχε προγραμματίσει να συνδέσουν την Ταϊβάν με την Αθήνα.

Την πρόθεση της China Airlines να ξεκινήσει τις πτήσεις charter υποδέχθηκε με ενθουσιασμό ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών τον περασμένο χειμώνα καθώς, παρά το έντονο τουριστικό ρεύμα από την Ασία, δεν υπήρχε πτήση που να συνδέει τις δύο πόλεις.

Ο προγραμματισμός ήθελε τις 18 πτήσεις charter να εκτελούνται μεταξύ Ιουνίου (θα ξεκινούσαν στις 3 Ιουνίου) και Οκτωβρίου από το μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Ταϊβάν.

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία αποδίδουν στην ελληνική ολιγωρία και την μη έγκριση του σχετικού αιτήματος της China Airlines χωρίς καμία περαιτέρω εξήγηση. Το "μπλόκο" αναζητείται, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ Υπηρεσίας Πολιτικής  Αεροπορίας και Ελληνικού υπυργείου Εξωτερικών.

 

Συγκεκριμένα το δίκτυο Formosa TVNews, αναφέρει:

Η China Airlines ακύρωσε τις προγραμματισμένες άμεσες πτήσεις προς την Ελλάδα, καθώς η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας αρνήθηκε να εγκρίνει το αίτημα της εταιρείας για εκτέλεση πτήσεων. Η China Airlines ανακοίνωσε ότι προετοιμάζει εναλλακτικά ταξιδιωτικά πακέτα για τους περισσότερους από χίλιους επιβάτες που έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια για τις απευθείας πτήσεις προς τη χώρας μας και στο πλαίσιο αυτό θα αποζημιώσει όσους ταξιδιώτες ακυρώσουν της πτήσεις τους.

 

Η εταιρεία, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του δικτύου, σχεδίαζε αρχικά σειρά απευθείας πτήσεων μεταξύ της Taoyuan και της Αθήνας χωρίς να έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη αδειοδότηση. 

 

"Προγραμματίζαμε πτήση στις 3 Ιουνίου, αλλά δεν έχουμε λάβει άδεια προσγείωσης. Δεν έχουμε ιδέα γιατί (η αίτησή μας) απορρίφθηκε” σημειώνει ο πρόεδρος της China Airlines Chang Yu-hern.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του FTV, βρίσκεται σε επαφές με την ΥΠΑ προκειμένου να μάθει γιατί απερρίφθη το αίτημα, καθώς η Αρχή ουδέποτε ενημέρωσε τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Ταϊβάν.

 

Να σημειωθεί ότι το ρεπορτάζ του FTV προβλήθηκε στις 2 Ιουνίου. Σε κάθε περίπτωση, η απάντηση, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, θα πρέπει να δοθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:12 - 06 Ιουν 2016

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.