ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ασφάλεια πτήσεων στο επίκεντρο εκδήλωσης της ΥΠΑ

13:28 - 08 Ιουλ 2016 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Η ασφάλεια πτήσεων στο επίκεντρο εκδήλωσης της ΥΠΑ
Η ασφάλεια πτήσεων τόσο από ιατρικής όσο και από τεχνολογικής πλευράς, καθώς και τα αίτια των αεροπορικών ατυχημάτων αλλά και έξυπνοι τρόποι αποφυγής αυτών είναι τα ζητήματα που θα απασχολήσουν την επιστημονική διημερίδα αεροπορικής και διαστημικής ιατρικής, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο αμφιθέατρο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Την έναρξη της επιστημονικής διημερίδας «Ανθρώπινοι περιορισμοί στην Αεροπορία και στο Διάστημα» πραγματοποίησε ο διοικητής της ΥΠΑ Κωνσταντίνος Λιντζεράκος, επισημαίνοντας πως για πρώτη φορά υπάρχει η δυνατότητα να φανεί το σημαντικό επιστημονικό έργο, που γίνεται από τους γιατρούς της Πολιτικής Αεροπορίας κάτι που από φέτος θα ενισχυθεί με επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό και νομική υποστήριξη.


Βασικοί ομιλητές είναι ο διευθυντής του Αεροιατρικού τμήματος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ. Dr. Melchor Antunano, ο διευθυντής της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων Αθανάσιος Μπίνης, ο υπεύθυνος του Αεροιατρικού τμήματος της ΥΠΑ Οδυσσέας Παπαευθυμίου. Τοποθετήσεις θα υπάρξουν απο διευθυντές των κέντρων Αεροπορικής Ιατρικής Θεσσαλονίκης και Αθηνών, καθώς και από αξιόλογους  Αεροπορικούς Ιατρούς.


Η 2η ημέρα της εκδήλωσης θα ανοίξει με ομιλία από τον καθηγητή του ΑΠΘ  Π. Μπαμίδη και θα συνεχιστεί με ομιλίες από τον καθηγητή Felice Strollo και από την διευθύντρια της ΝΑΣΑ Joan Vernicos.


Η διημερίδα θα κλείσει με την παρουσίαση του Κοσμοναύτη και ήρωα της Ρωσίας και Ρουμανίας Dorin Prunariu  με θέμα: «το Διάστημα από την πλευρά του κοσμοναύτη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.