ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύξηση 204% στην επιβατική κίνηση της Πάρου

08:09 - 08 Σεπ 2016 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Αύξηση 204% στην επιβατική κίνηση της Πάρου
Σημαντική άνοδο κατέγραψε η κίνηση κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας του νέου αεροδρομίου της Πάρου.

Η δυνατότητα προσέγγισης του νησιού μεγαλύτερων αεροσκαφών εκτόξευσε την κίνηση της Olympic Air στους 18.725 επιβάτες τον Αύγουστο από 6.159 που εξυπηρετήθηκαν τον αντίστοιχο μήνα του 2015. 


Συνολικά στο δρομολόγιο Αθήνα - Πάρος η Olympic Air εξυπηρέτησε 17.548 επιβάτες τον Αύγουστο καταγράφοντας αύξηση 185% σε σχέση με πέρσι.

 

Το άνοιγμα επίσης της πτήσης Θεσσαλονίκη - Πάρος έφερε 1.177 επιβάτες στην εταιρεία. Η συνολική επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Πάρου ενισχύθηκε κατά 204% τον περασμένο Αύγουστο. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα η εκτόξευση της κίνησης στο αεροδρόμιο επιφέρει έσοδα στο Δημόσιο που του επιτρέπουν να χρηματοδοτήσει την ολοκλήρωση των έργων που εκκρεμούν σε αυτό μετατρέποντας την επέκταση του αεροδρομίου της Πάρου σε αυτοχρηματοδοτούμενο έργο. 


Η αεροπορική εταιρεία υποστήριξε τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου με μεγαλύτερα αεροσκάφη, περισσότερες συχνότητες αλλά και απευθείας σύνδεση μεταξύ Πάρου και Θεσσαλονίκης. Την ίδια στιγμή η Olympic Air πρόσφερε μέσα στον Αύγουστο περισσότερες από 10.000 θέσεις σε τιμή προσφοράς (39 και 55 ευρώ) για τις πτήσεις μεταξύ Πάρου και Αθήνας. 


Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση του νέου διαδρόμου της Πάρου από το ελληνικό δημόσιο, η Olympic Air υπήρξε φορέας εκτέλεσης και χρηματοδότησης του έργου ολοκλήρωσης και λειτουργίας του σταθμού επιβατών αλλά και των έργων υποδομής του νέου αερολιμένα Πάρου. 


Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.