ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lufthansa: Προσφέρει αυξήσεις σε 5.400 πιλότους της

13:55 - 22 Σεπ 2016 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Lufthansa: Προσφέρει αυξήσεις σε 5.400 πιλότους της
Νέα μισθολογική πρόταση στους πιλότους της έκανε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας, Lufthansa, σε μια προσπάθεια επίλυσης των μακροχρόνιων διαφορών που έχουν προκύψει αναφορικά με τους μισθούς και τις συντάξεις, αναφέρει δημοσίευμα του MarketWatch.

Αναλυτικά, η Lufthansa ανακοίνωσε ότι προσφέρει σε 5.400 πιλότους αύξηση αποδοχών 4,4% σε δύο στάδια, καθώς και μία εφάπαξ πληρωμή αντίστοιχη με τις αποδοχές δύο μηνών. Ακόμη, έκανε μια νέα πρόταση αναφορικά με τις συντάξεις των πιλότων αλλά και τα σχέδια συνταξιοδότησης, η οποία έχει αποτελέσει κρίσιμο σημείο στις συνομιλίες.

Εκπρόσωπος της ένωσης των πιλότων, Vereinigung Cockpit, δήλωσε ότι θα η προσφορά θα τεθεί υπό εξέταση ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε την ανησυχία του αναφορικά με τα ενδεχόμενα μειονεκτήματα την εν λόγω πρότασης.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο μερών έληξαν την προηγούμενη εβδομάδα χωρίς αποτέλεσμα.

Στο διάστημα των δύο τελευταίων ετών, άλυτα ζητήματα σχετικά με το μισθό και τη συνταξιοδότηση των πιλότων, έχουν γίνει αιτία πολλαπλών απεργιών προσθέτοντας ταυτόχρονα επιπλέον κόστος στην γερμανική αεροπορική εταιρεία.

Η Lufthansa σε δήλωσή της την Τετάρτη ανέφερε ότι η πρόταση θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως σημείο εκκίνησης για περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:38 - 22 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.