ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Egyptair: Ενισχύει συχνότητες στην Ελλάδα

16:46 - 18 Οκτ 2016 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Egyptair: Ενισχύει συχνότητες στην Ελλάδα
Η μοναδική εταιρεία που συνέχισε να συνδέει την Αθήνα με το Κάιρο κατά τη διάρκεια των πολιτικών αναταραχών στην Αίγυπτο συνεχίζει, με αμείωτη ένταση εδώ και 60 χρόνια την παρουσία της στην Ελλάδα.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο εντυπωσιακό κτίριο της πρεσβείας της Αιγύπτου (χτίστηκε μεταξύ 1873 και 1878), στο κέντρο της Αθήνας, ο περιφερειακός διευθυντής της εταιρείας για την Ελλάδα και την Κύπρο κ. Σαλάχ Ταουφί δεν παρέλειψε να επισημάνει τους στενούς δεσμούς των δύο χωρών και το κοινό πνεύμα φιλοξενίας των δύο λαών. Η εκδήλωση έγινε παρουσία του πρέσβη της Αιγύπτου στην Αθήνα Αχμέντ Φουάντ Ελ Μπιντέουι. 

Με συνεισφορά στην ελληνική οικονομία που ξεπερνά τα 3,7 εκατ. ευρώ η Egyptair συνεχίζει την παρουσία της στη χώρα συνδέοντας εδώ και 60 χρόνια την Αθήνα με το Κάιρο. Σήμερα εκτελεί δύο πτήσεις την ημέρα μεταξύ Αθήνας και Καΐρου και δύο εβδομαδιαίες πτήσεις συνδέοντας την Αθήνα με την Αλεξάνδρεια. Παράλληλα το καλοκαίρι του 2016 πραγματοποίησε συνολικά 42 ναυλωμένα (τσάρτερ) δρομολόγια μεταξύ Σαντορίνης και Καΐρου. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία επεξεργαζόταν εδώ και δύο χρόνια περίπου το ενδεχόμενο ανοίγματος ακόμη ενός προορισμού, της Θεσσαλονίκης τα σχέδια της Egyptair για το φετινό καλοκαίρι δεν περιλαμβάνουν την πτήση Κάιρο - Θεσσαλονίκη.

«Λαμβάνοντας υπόψη το ασταθές οικονομικό περιβάλλον αποφασίσαμε να αναβάλλουμε για λίγο καιρό το άνοιγμα της πτήσης προς Θεσσαλονίκη. Οταν γίνει πραγματικότητα αυτή η πτήση θα εκτελείται 4 φορές την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.» εξήγησε χθες ο περιφερειακός διευθυντής της Egyptair για την Ελλάδα και την Κύπρο Σαλάχ Ταουφί. Προς το παρόν η εταιρεία επιλέγει την ενίσχυση των συχνοτήτων σε υφιστάμενους προορισμούς. Το μεθεπόμενο καλοκαίρι δεν αποκλείει το άνοιγμα εποχικής πτήσης από το Κάιρο στην Σαντορίνη και τη Μύκονο για τη θερινή περίοδο του 2018. 

Ο κ. Ταουφί δήλωσε ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2017 θα έχει ανακάμψει πλήρως η εταιρεία από το αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε τον περασμένο Μάιο. Η Egyptair μεταφέρει κάθε χρόνο 9 εκατ. επιβάτες, οι οποίοι μέχρι και το 2011 ξεπερνούσαν ετησίως τα 12 εκατ. επιβάτες. Διαθέτει στόλο 76 επιβατηγών αεροσκαφών και τεσσάρων εμπορευματικών. 

Προσφορές της εταιρείας

Στο μεταξύ η εταιρεία προσφέρει στους επιβάτες της τη δυνατότητα δωρεάν διανυκτέρευσης σε ξενοδοχείο 5 αστέρων για όσους διανυκτερεύσουν στο Κάιρο. Επίσης για όσους παραμείνουν μεταξύ έξι και δέκα ωρών το Κάιρο παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν ημερήσιας χρήσης δωματίου σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων ή δωρεάν ξενάγηση στο Κάιρο, τον Νείλο και τις Πυραμίδες. Η δυνατότητα μεταφοράς δύο αποσκευών (23 kg η κάθε μία) παρέχεται επίσης δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα ή στο www.egyptair.com. ​​

Τελευταία τροποποίηση στις 17:03 - 18 Οκτ 2016

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.