ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρήτη: Το Καστέλι αργεί, μέχρι τότε έργα στο αεροδρόμιο «Ν.Καζαντζάκης»

18:51 - 20 Οκτ 2016 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Κρήτη: Το Καστέλι αργεί, μέχρι τότε έργα στο αεροδρόμιο «Ν.Καζαντζάκης»
Την αναβάθμιση του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης», στο Ηράκλειο της Κρήτης, μέχρι να υλοποιηθεί η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, υποσχέθηκε σε επίσκεψή του στο νησί, ο γ.γ. Υποδομών, Μεταφορών του ΥΠΟΜΕΔΙ Γιώργος Δέδες.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών φιλοδοξώντας να υλοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των φορέων της Κρήτης, ανακοίνωσε την ενίσχυση των υποδομών και της λειτουργικότητας του αεροδρομίου, με χρηματοδότηση άνω των 10 εκατ. ευρώ, με στόχο την εξασφάλιση μεγαλύτερου αριθμού χώρων στάθμευσης αεροπλάνων και την καλύτερη εξυπηρέτηση επιβατών. Κάποια από τα έργα, ανέφερε απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Δέδες, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη της επόμενης τουριστικής σεζόν.

 

Ειδικότερα, προβλέπεται αποκατάσταση και συντήρηση του διαδρόμου, ύψους 2,9 εκατ. ευρώ, επέκταση του αεροσταθμού κατά 1.200 τ.μ. σε δυο επίπεδα, ύψους 4 εκατ. ευρώ, αλλά και η διεύρυνση των αιθουσών αναχωρήσεων του υπάρχοντος αεροσταθμού, εμβαδού 2.400 τ.μ., πιθανότατα από τα ΚΑΕ (Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών).

 

Τέλος, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας εμφανίζεται θετικό για την προσωρινή παραχώρηση 280 τ.μ. από την πρώην 126 Σμηναρχία Μάχης, που γειτνιάζει με το αεροδρόμιο το οποίο από πλευράς κίνησης είναι το δεύτερο μεγαλύτερο την θερινή περίοδο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.