ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Volotea: Με νέα φτερά φέρνει πιο κοντά Γαλλία-Ιταλία στην Ελλάδα!

11:10 - 23 Νοε 2016 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Volotea: Με νέα φτερά φέρνει πιο κοντά Γαλλία-Ιταλία στην Ελλάδα!
Η προμήθεια νέων αεροσκαφών από τη Volotea, αεροπορική εταιρεία που συνδέει πόλεις μικρού και μεσαίου μεγέθους στην Ευρώπη, δίνει την ευκαιρία για καλύτερη και πιο πυκνή σύνδεση μιας μεγάλης τουριστικής αγοράς, της Γαλλίας με την Ελλάδα.

Με την προσθήκη των 6 νέων Airbus A319 το 2017, η εταιρεία θα αριθμεί 10 Airbus A319 και 18 Boeing 717.

Όπως ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τρίτη η Valeria Rebasti, Commercial Country Manager για την Ιταλία και την Ελλάδα, η εταιρεία επιδιώκει να αναβαθμίσει την παρουσία της στη Γαλλία μετά την Ιταλία. Τα 4 Airbus αεροσκάφη που εντάχθηκαν στο στόλο της εταιρείας φέτος χρησιμοποιούν ως βάση τη Νάντη, εκεί όπου και ένα από τα έξι καινούργια Airbus Α319 θα σταθμεύουν. Δύο από τα 6 νέα αεροσκάφη θα χρησιμοποιούν ως βάση την Τουλούζη, και τα υπόλοιπα τρία το Μπορντό. Με δεδομένη την αγάπη των Γάλλων για την Ελλάδα η εταιρία φιλοδοξεί να καλύψει μέρος της ζήτησης αναπτύσσοντας περαιτέρω την παρουσία της στην Ελλάδα,
Σημειώνεται ότι το πρώτο Airbus A319 από τη σειρά του 2017 θα ενταχθεί τον Ιανουάριο, ενώ τα υπόλοιπα θα ενταχθούν σταδιακά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, μέχρι το Μάιο..Αυτή η στρατηγική απόφαση θα επιτρέψει στην εταιρεία να αυξήσει την επιβατική χωρητικότητά της κατά 20%, αυξάνοντας τις θέσεις από 125 σε 150 στα νέα αεροσκάφη της. Όπως αναφέρθηκε οι δύο τύποι αεροσκαφών είναι γνωστοί για την άνεση και την αξιοπιστία τους. Η Volotea προσφέρει πτυσσόμενες θέσεις οι οποίες είναι κατά 5% πιο ευρύχωρες από το μέσο όρο, με απόσταση περίπου 30’’ των σειρών μεταξύ τους.
Η Volotea ήδη έχει σημαντική παρουσία στις συνδέσεις Ελλάδας – Ιταλίας. Μάλιστα με δεδομένο ότι πλέον η Τουρκία (όπου δεν είχε παρουσία) έχει κλείσει για την Ιταλική τουριστική αγορά η αεροπορική εταιρεία προσδοκά στην μεγαλύτερη ανάπτυξή της λόγω της διοχέτευσης τουριστών προς την Ελλάδα. Έτσι, στο πλαίσιο ανάπτυξής της, ανακοίνωσε την έναρξη της νέας σύνδεσης Αθήνα-Γένοβα, από το επόμενο καλοκαίρι, προσφέροντας περισσότερες από 7.000 θέσει και σχεδόν 60 πτήσεις. Η έναρξη του δρομολογίου θα γίνει στις 26 Μαΐου.
Με παρουσία στην Ελλάδα από το 2012, η Volotea έχει μεταφέρει έως σήμερα περισσότερους από 590.000 επιβάτες, επιχειρώντας από 13 ελληνικά αεροδρόμια: Αθήνα, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Κω, Μύκονο, Μυτιλήνη, Πρέβεζα/Λευκάδα, Ρόδο, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθο και Ζάκυνθο.
Από την Αθήνα, η Volotea τον επόμενο χρόνο θα εκτελεί επτά δρομολόγια: Μπάρι, Μύκονος, Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Παλέρμο, Βενετία και Γένοβα. Συνολικά, τον επόμενο χρόνο, η Volotea θα προσφέρει 115.000 θέσεις και περισσότερες από 950 πτήσεις, μια αύξηση δηλαδή 33% σε σύγκριση με το 2016.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.