ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Σπίρτζης, η Fraport και το Αεροδρόμιο Μακεδονία

10:01 - 08 Δεκ 2016 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Ο Σπίρτζης, η Fraport και το Αεροδρόμιο Μακεδονία
Την τήρηση των δεσμεύσεων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναμένουν τουριστικοί φορείς, αλλά και η Fraport για να μην προκληθούν προσκόμματα από τη λειτουργία του αεροδρομίου Μακεδονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reporter.gr η Fraport, η οποία αναλαμβάνει τη διοίκηση του αεροδρομίου, παραπέμπει στο αρμόδιο υπουργείο, για την εξεύρεση λύσης ώστε να μην προκληθούν αναστατώσεις στην τουριστική κίνηση της νέας χρονιάς. Μάλιστα επισημαίνεται ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους, ενώ τονίζεται ότι η ίδια θα ξεκινήσει εργασίες για την αναβάθμιση του σταθμού επιβατών τον Οκτώβρη του 2017 ώστε να μην προκληθούν εμπόδια στη λειτουργία του αεροδρομίου την ερχόμενη σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος Νοεμβρίου από τη Θεσσαλονίκη όπου βρισκόταν για να επιθεωρήσει την πρόοδο των εργασιών στο Μετρό ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις για την τουριστική ροή στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», από τα έργα αποκατάστασης που πρόκειται να ξεκινήσουν στο τμήμα όπου τέμνονται οι διάδρομοι προσαπογειώσεων 16/34 και 10/28.

«Δεν θα υπάρξουν προβλήματα με τη λειτουργία του αεροδρομίου», καθησύχασε ο κ. Σπίρτζης, εξηγώντας ότι υπάρχει «στενή συνεργασία» για το ζήτημα ανάμεσα στον παραχωρησιούχο, τους αναδόχους του έργου, τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, προκειμένου, όπως είπε, «να βρούμε λύσεις».

«Λύσεις ώστε, τουλάχιστον στην τουριστική περίοδο, να μην παρεμποδίσουν τα έργα τον μεταφορικό ρόλο και την τουριστική κίνηση που έχει η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σπίρτζης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μετάθεσης μέρους των εργασιών, μετά το τέλος της θερινής τουριστικής περιόδου του 2017, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου. Όπως είπε, οριστικές αποφάσεις για το ζήτημα αυτό θα ληφθούν εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Η αντίδραση του προέδρου του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη ήλθε άμεσα με ανάρτηση στο twitter. “Θετικές οι χθεσινές δηλώσεις του @c_spirtzis. Αναμένουμε άμεσα τις αποφάσεις” σημείωσε με νόημα.

Πάντως ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, από το βήμα του περιφερειακού συμβουλίου, τη Δευτέρα 5/12, είπε ότι πρέπει να γίνει άμεσα η μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης των εργασιών, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος καταστροφής της ερχόμενης τουριστικής περιόδου για την Κεντρική Μακεδονία. Ο περιφερειάρχης επισήμανε πως η έναρξη των έργων έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο από το αρμόδιο υπουργείο και θα χρειαστούν περίπου πέντε μήνες για να ολοκληρωθούν, οπότε υπάρχει ο κίνδυνος οι αεροπορικές εταιρίες να βγάλουν από τα δρομολόγιά τους για το επόμενο καλοκαίρι το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης από τον προγραμματισμό. Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε «βραδυφλεγή βόμβα» το ζήτημα και γι' αυτό το έθεσε και στη συνάντηση που είχαν οι φορείς της Θεσσαλονίκης με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, πλην όμως ακόμη δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 00:32 - 12 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.