ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Airbus σχεδιάζει ιπτάμενο αυτοκίνητο

19:15 - 16 Ιαν 2017 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Η Airbus σχεδιάζει ιπτάμενο αυτοκίνητο
Στην δοκιμή ενός πρωτοτύπου ιπτάμενου αυτοκινήτου προσανατολίζεται η Airbus, σαν ένα μέσο για την αποφυγή της κίνησης στους δρόμους, δήλωσε ο CEO του ευρωπαϊκού ομίλου τη Δευτέρα.

Την περασμένη χρονιά η Airbus δημιούργησε μια νέα μονάδα, την Uban Air Mobility, η οποία εξελίσσει σχέδια όπως ένα όχημα για τη μεταφορά επιβατών το οποίο θα μισθώνεται με τη χρήση ειδικής εφαρμογής, όπως με τις υπηρεσίες διαμοιρασμού.

 

«Πριν από εκατό χρόνια, οι μετακίνηση στις πόλεις πήγε κάτω από το έδαφος, τώρα έχουμε την τεχνολογία για να πάμε πάνω από το έδαφος» ανέφερε ο CEO της Airbus, Toμ Έντερς, σε συνέδριο στο Μόναχο.

 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος υποστήριξε πως ελπίζει ότι η Airbus θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μια πτήση ενός δοκιμαστικού πρωτοτύπου ως το τέλος του έτους.

 

«Βρισκόμαστε σε μια φάση πειραματισμού, παίρνουμε πολύ σοβαρά αυτήν την εξέλιξη» ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Airbus αναγνωρίζει πως οι τεχνολογίες αυτές πρέπει να είναι καθαρές για να αποφεύγεται η μόλυνση των πόλεων.

 

Ο κ. Έντερς υποστήριξε πως η χρήση ιπτάμενων αυτοκινήτων θα μείωνε το κόστος για την ανάπτυξη των πόλεων. «Με τα ιπτάμενα οχήματα, δεν χρειάζεται να επενδύονται δισεκατομμύρια σε γέφυρες και δρόμους» τόνισε.

 

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Airbus θέλει να κάνει επενδύσεις για να εκμεταλλευτεί νέες τεχνολογίες όπως η αυτόνομη οδήγηση και η τεχνητή νοημοσύνη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.