ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε αναζήτηση ρόλου περιφερειακού κόμβου το ΔΑΑ Ελ. Βενιζέλος Κύριο

09:14 - 13 Μαρ 2017 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Σε αναζήτηση ρόλου περιφερειακού κόμβου το ΔΑΑ Ελ. Βενιζέλος
Toυ Γιώργου Αλεξάκη Άλλο ένα βήμα στην προσπάθεια να καταστεί η Αθήνα και το ΔΑΑ Ελ. Βενιζέλος περιφερειακός μεταφορικός κόμβος για την περιοχή των Βαλκανίων και των χωρών που βρίσκονται ή είναι σε εγγύτητα με τις ακτές της Ανατολικής Μεσογείου γίνεται με την νέα πτήση EK209 της Emirates από Ντουμπάι με σταθμό την Αθήνα προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Newark Liberty της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για τη μοναδική, καθημερινή πτήση που θα ενώνει απευθείας την Ελλάδα με τις Ηνωμένες Πολιτείες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
«Στους 700.000 επιβάτες είναι η άμεση και έμμεση κίνηση προς ΗΠΑ. Ως τώρα το μισό εξυπηρετείται με ενδιάμεσο κόμβο. Η πολύ ζωντανή ομογένεια έχει το 25% της κίνησης αυτής και αποτελεί μια ισχυρή βάση της κίνησης» σημείωσε ο  κ. Γιάννης Παράσχης, CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών  κατά την ειδική τελετή που προηγήθηκε της αναχώρησης του αεροσκάφους για τη Ν. Υόρκη. Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Παράσχης η πτήση αναφέρεται και σε μια βαλκανική αγορά περίπου 300.000 επιβατών.
 
Σημειώνεται ότι ήδη πολλές πτήσεις της Aegean από τις χώρες των Βαλκανίων «κουμπώνουν» με τη συγκεκριμένη πτήση που είναι η δεύτερη μεγάλη πτήση μετά αυτήν της Scoop για Σιγκαπούρη που ξεκινά από το ΔΑΑ και οδηγεί το «βλέμμα» του αεροδρομίου προς την Άπω Ανατολή.
 
Πλέον το «Ελ. Βενιζέλος» φιλοδοξεί να παίξει ένα σημαντικό περιφερειακό ρόλο πατώντας βέβαια σε μια διαρκώς αναπτυσσόμενη αεροπορική αγορά βοηθούσης και της νέας Ελληνικής διασποράς που υπερβαίνει τις 500.000. «Τα τρία τελευταία χρόνια η αύξηση ήταν 60% κάτι που βάζει τις αερομεταφορές σε ένα ξεχωριστό χώρο» σημείωσε ο CEO του αεροδρομίου.
 
Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η διοίκηση του αεροδρομίου αλλά και η πολιτεία τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να φέρουν πτήσεις ξένων εταιριών στην Αθήνα ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος της ως κόμβου. Μάλιστα ο Hubert Frach, Divisional Senior Vice President, Commercial Operations West της Emirates μιλώντας στην ίδια εκδήλωση δεν έχασε την ευκαιρία να επαινέσει τις Ελληνικές αρχές για την προσπάθεια αυτή σε αντίθεση με ό,τι κάνουν άλλες που δημιουργούν προσκόμματα. Προφανώς αναφερόταν σε χώρoυς που στηρίζοντας τους μεγάλους τους εθνικούς αερομεταφορείς  βάζουν εμπόδια στις εταιρίες του Κόλπου και δη την Emirates.
 
Πάντως η  Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Ευρυδίκη Κουρνέτα, αναφερόμενη στην απευθείας αεροπορική σύνδεση με τις ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επισήμανε ότι η Υπουργός κ. Έλενα Κουντουρά διαπραγματεύτηκε και υποστήριξε από την πρώτη στιγμή πολύ θερμά την καθιέρωση του απευθείας δρομολογίου όλο το χρόνο, στο πλαίσιο της εθνικής τουριστικής πολιτικής για το άνοιγμα νέων δυναμικών αγορών του εξωτερικού, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ενίσχυση της συνδεσιμότητας της Ελλάδας με το εξωτερικό.
 
Τελευταία τροποποίηση στις 09:22 - 13 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.