ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Volotea: Σύνδεση με Γένοβα και 1000 πτήσεις από Αθήνα το 2017

14:33 - 07 Απρ 2017 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Volotea: Σύνδεση με Γένοβα και 1000 πτήσεις από Αθήνα το 2017
Η Volotea συνεχίζει να αναπτύσσεται στην Ελλάδα αυξάνοντας τους προορισμούς που εξυπηρετεί από την Αθήνα, με 3 δρομολόγια εσωτερικού και 4 δρομολόγια προς την Ιταλία και το 2017. Στη σχετική συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο αεροδρόμιο της Αθήνας, η εταιρεία ανακοίνωσε τη σύνδεση της ελληνικής πρωτεύουσας με τη Γένοβα .
Πετώντας από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από το 2012, η Volotea έχει μεταφέρει περισσότερους  από 100.000 επιβάτες μέχρι σήμερα.
 
Έτσι από την Αθήνα, η Volotea πετά σε επτά προορισμούς: Μπάρι, Μύκονος, Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Παλέρμο, Βενετία και Genoa, η οποία ξεκινά στις 26 Μαΐου. Συνολικά, η Voloteaπροσφέρει 120.000 θέσεις φέτος, με περισσότερες από 1.000  πτήσεις, μια αύξηση 32% σε σχέση με το 2016.
 
Ο Carlos MuñozCEO και ιδρυτής της Voloteaεκδήλωσε την ικανοποίησή του για την ανάπτυξη στην Αθήνα: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αεροπλάνα της Volotea προσγειώνονται και απογειώνονται από το αεροδρόμιο της Αθήνας κάθε μέρα αυτή τη θερινή περίοδο. Πετώντας με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα από το 2012, τώρα μπορούμε να προσφέρουμε τη σύνδεση της Αθήνας με τη Γένοβα, την επόμενη βάση μας -και συνολικά ένατη στην Ευρώπη- την οποία εγκαινιάζουμε την επόμενη εβδομάδα. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που συνεχίζεται η ανάπτυξή μας στην ελληνική αεροπορική αγορά και ελπίζουμε να δούμε τους Έλληνες επιβάτες να επισκέπτονται την πανέμορφη Γένοβα.»
 
«Η Ελλάδα αποτελεί στρατηγική αγορά για τη Volotea, την τέταρτη μεγαλύτερη αγορά μας, όπου σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε δυναμικά στα επόμενα χρόνια. Το Boeing 717 είναι ιδανικό αεροσκάφος για την ελληνική αγορά, ένα αεροπλάνο που γνωρίζουν πολύ καλά οι έλληνες πιλότοι και τα πληρώματα των πτήσεών μας.»
 
Εκ μέρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, πρόσθεσε: “Xαιρόμαστε ιδιαίτερα με την απόφαση της Volotea να επεκτείνει την επένδυσή της στην αγορά της Αθήνας κατά τη θερινή περίοδο 2017, προσθέτοντας στις υφιστάμενες συνδέσεις της τη Γένοβα ένα μοναδικό προορισμό που σίγουρα θα αγαπήσουν οι Έλληνες ταξιδιώτες! Η αγορά της Αθήνας παρουσίασε ταχεία ανάπτυξη κατά την τελευταία τριετία, με διψήφιες αυξήσεις και η συμβολή της Volotea σε αυτό το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά σημαντική. Από την πλευρά μας, παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη Volotea προκειμένου να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την επιτυχημένη παρουσία της στην αγορά μας!”
 
Η ανάπτυξη το 2017
 
Τον Ιανουάριο, η Volotea συμπλήρωσε 10 εκατομμύρια επιβάτες σε πτήσεις της από το ξεκίνημά της το 2012. Το 2016, η Volotea γνώρισε σημαντική ποσοστιαία αύξηση των επιχειρήσεών της, γεγονός που την ανέδειξε στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη.
 
Η Volotea επίσης στο τέλος του έτους είχε συγκεντρώσει θετική αξιολόγηση των επιβατών σε ποσοστό  92,5% και παράλληλα υπήρξε η τέταρτη πιο συνεπής εταιρεία χαμηλού κόστους στον κόσμο και τρίτη στην Ευρώπη.
 
Το 2017, η Volotea προσέθεσε περισσότερα από 40 νέα δρομολόγια στο δίκτυό της, σε ένα σύνολο 243 προορισμών, με πτήσεις προς 79 πόλεις μικρού και μεσαίου μεγέθους στην Ευρώπη σε 16 χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Κροατία, Τσεχία, Ισραήλ, Αλβανία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Μάλτα, Ην. Βασίλειο, Αυστρία, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η Volotea  θα μεταφέρει 4,3 εκατομμύρια επιβάτες.
 
Ο στόλος της Volotea φέτος θα περιλαμβάνει 28 αεροσκάφη με την προσθήκη 6 νέων AirbusA319: Συνολικά 10 Airbus A319 και 18 Boeing 717. Το 2017, άνω του 40% των προγραμματισμένων πτήσεων προβλέπεται πως θα πραγματοποιηθούν με Airbus A319.
 
Η Volotea θα αριθμεί 9 βάσεις το 2017: Βενετία, Νάντη, Μπορντό, Παλέρμο, Στρασβούργο, Αστόρια, Βερόνα, Τουλούζη και Γένοβα, η οποία θα εγκαινιασθεί τον Απρίλιο.
 
Στα επόμενα έτη, η Volotea αναμένεται να πετά 100% με αεροσκάφη Airbus. Η συγκεκριμένη στρατηγική απόφαση θα επιτρέψει στην εταιρεία να αυξήσει κατά 20% την προσφορά θέσεων, από 125 σε 150, στα νέα αεροσκάφη της. Και οι 2 τύποι με τους οποίους πετά σήμερα, διακρίνονται ιδιαίτερα για την άνεση και την αξιοπιστία τους, ενώ η Volotea προσφέρει πτυσσόμενες θέσεις κατά 5% πιο ευρύχωρες από τον μέσο όρο.
 
Η εμβέλεια του A319 επιτρέπει στη Volotea να επιχειρεί σε δρομολόγια πιο μακρινών αποστάσεων και να διεισδύει σε νέες αγορές. Ενώ το Boeing 717 έχει εμβέλεια τα 2.500χλμ, το Airbus A319 αγγίζει τα 3.500 χλμ.
 
Τέσσερα Airbus A319 της Volotea έχουν ως βάση τη Νάντη, όπου ένα από τα 6 νέα Airbus A319 θα σταθμεύσει μελλοντικά επίσης. Τα υπόλοιπα πέντε θα σταθμεύουν στις βάσεις στο Μπορντό και στην Τουλούζη. Τα νέα Airbus A319 από τη σειρά του 2017 θα παραδοθούν σταδιακά μέσα στους πρώτους 6 μήνες του έτους.
 
Γιώργος Αλεξάκης
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.