ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Alitalia: Για δεύτερη φορά στη δεκαετία σε διαδικασία πτώχευσης

15:10 - 02 Μαϊ 2017 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Alitalia: Για δεύτερη φορά στη δεκαετία σε διαδικασία πτώχευσης
Σε διαδικασία πτώχευσης εισέρχεται για δεύτερη φορά μέσα σε μια δεκαετία η Alitalia SpA, καθώς οι εργαζόμενοι απέρριψαν τις περικοπές θέσεων εργασίας και τις παραχωρήσεις που συνδεόταν με ένα σχέση αναδιάρθρωσης ύψους 2 δισ. ευρώ και που είχε στόχο να διασώσει την ιταλική αεροπορική εταιρεία.

Οι μέτοχοι ψήφισαν ομόφωνα να υποβάλουν αίτηση για να τεθεί σε καθεστώς ειδικής μεταχείρισης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία. Με βάση την ιταλική νομοθεσία, η κυβέρνηση να πρέπει να παράσχει κονδύλια διακοπής ώστε να συντηρηθούν οι δραστηριότητές και να διοριστούν επόπτες για την αντιστροφή της πορείας της εταιρείας ή να διατάξει την εκκαθάρισή της.

Με αυτή την κίνηση το δ.σ. των διευθυντών έχει αναγνωρίσει τη σοβαρή οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση της εταιρείας", αναφέρει η Alitalia.

Οι διαχειριστές θα αναλάβουν την επιχείρηση και θα παρουσιάσουν μια νέα στρατηγική που μπορεί να περιλαμβάνει πωλήσεις assets, μειωμένες λειτουργίες και περικοπές θέσεων εργασίας με στόχο να καταστεί η αεροπορική εταιρεία βιώσιμη σε διάστημα δύο ετών.

Εάν δεν είναι εφικτό, οι διαχειριστές μπορούν να διατάξουν την εκκαθάρισή της.

Η Alitalia, της οποίας κύριοι μέτοχοι είναι ιταλικές τράπεζες και η Etihad Airways, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι έχει εξαντλήσει όλες τις επιλογές για να παραμείνει φερέγγυα καθώς οι εργαζόμενοι απέρριψαν ένα σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης που περιλάμβανε και 1.600 θέσεις εργασίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.