ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα γραμμή για τη στήριξη του τουριστικού ρεύματος από ΗΠΑ

09:11 - 26 Μαϊ 2017 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Νέα γραμμή για τη στήριξη του τουριστικού ρεύματος από ΗΠΑ
Μια νέα απευθείας πτήση έρχεται από χθες να συνδέσει την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη αποτυπώνοντας την αυξημένη ζήτηση που υπάρχει για ταξίδια μεταξύ των δύο πόλεων.
Ο λόγος για την United Airlines που ξεκίνησε ξανά απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς τον κόμβο της στη Νέα Υόρκη, το Newark Liberty International Airport.  Η σύνδεση είναι εποχική, με διάρκεια έως τις 5 Οκτωβρίου, 2017 (τελευταία πτήση / αναχώρηση από την Αθήνα).
 
«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς με την απευθείας σύνδεση μεταξύ Αθήνας – Νέας Υόρκης αυτό το καλοκαίρι, η οποία ανταποκρίνεται στη θερινή ζήτηση» δήλωσε ο Bob Schumacher, United Managing Director Sales.
 
«Η συγκεκριμένη σύνδεση θα προσφέρει στους Έλληνες πελάτες μας όχι μόνο απευθείας σύνδεση με τη Νέα Υόρκη αλλά επίσης βολικές συνδέσεις από τον κόμβο μας στο Newark Liberty σε προορισμούς προς όλη την αμερικανική ήπειρο».
 
Πλέον σταδιακά η Αθήνα αναδεικνύεται σε ένα σημαντικό προορισμό για τους αμερικανούς τουρίστες ενώ το ΔΑΑ Ελ. Βενιζέλος προσπαθεί να αναδειχθεί σε περιφερειακό κόμβο.
 
Μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ ταξιδεύουν πάνω από 700.000 επιβάτες ετησίως, εκ των οποίων το 50% μέσω ενδιάμεσων κόμβων. Μόνο η βαλκανική αγορά υπολογίζεται ότι εξυπηρετεί 300.000 επιβάτες ετησίως.
 
Πάντως οι αμερικανοί είναι... κιμπάρηδες και συνεπώς περιζήτητοι ως τουρίστες. Πέρυσι επισκέφθηκαν την Ελλάδα 779.000 έχοντας 8,178 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις κι αφήνοντας περίπου 728 εκατ. ευρώ σύμφωνα με την έρευνα συνόρων της ΤτΕ. Πάντως οι από τις ΗΠΑ τουρίστες ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα κατά την επίσκεψή τους στην Ελλάδα, με τη μέση δαπάνη ανά επισκέπτη να ξεπερνά τα 1.200 ευρώ.
 
 
Γιώργος Αλεξάκης
Τελευταία τροποποίηση στις 09:13 - 26 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.