ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ryanair: Οργή επιβατών για τις πολλές ματαιώσεις πτήσεων

19:59 - 18 Σεπ 2017 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Ryanair: Οργή επιβατών για τις πολλές ματαιώσεις πτήσεων
Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η Ryanair η οποία καλείται να δημοσιεύσει πλήρη λίστα με τις πτήσεις που προτίθεται να ματαιώσει τις έξι προσεχείς εβδομάδες. Η αεροπορική εταιρεία δέχεται πλέον καταιγισμό παραπόνων από εξαγριωμένους επιβάτες.

Να σημειωθεί ότι ο αερομεταφορέας το περασμένο Σάββατο ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προχωρήσει στη ματαίωση 40-50 πτήσεων ημερησίως μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, λόγω «μπλεξιμάτων» στον προγραμματισμό των αδειών των πιλότων της.

Ωστόσο ακόμα δεν έχει δημοσιεύσει καμία λίστα με τις προς ματαίωση πτήσεις, εκτός από εκείνες που επρόκειτο να διεξαχθούν μέχρι μεθαύριο Τετάρτη.

Μέχρι στιγμής, οι ματαιώσεις δεν αφορούν σε πτήσεις προς και από την Ελλάδα.

Το γεγονός έχει προκαλέσει την οργή πολλών επιβατών οι οποίοι κάνουν λόγο για εμπαιγμό τους και κατηγορούν την αεροπορική εταιρεία ότι καταπατά τα δικαιώματά τους ως καταναλωτές.

Οι ακυρώσεις πτήσεων της Ryanair αναμένεται να επηρεάσουν περί τους 400.000 επιβάτες, στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα για εναλλακτικές πτήσεις ή αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, τα προβλήματα με το προσωπικό της εταιρείας προκαλούν δυσλειτουργία στον αερομεταφορέα, με αποτέλεσμα αυτός να χάνει πιλότους οι οποίοι «μετακομίζουν» προς την ανταγωνίστρια Norwegian Air.

Το τελευταίο επιβεβαιώνει στο BBC και εκπρόσωπος της Norwegian λέγοντας: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι 140 πιλότοι έχουν ενταχθεί φέτος σε εμάς από την Ryanair» ενώ γνωστοποίησε την πρόθεση της εταιρείας να προσλάβει και άλλους αργότερα μέσα στη χρονιά.

Η ίδια η Ryanair δεν σχολίασε τα δημοσιεύματα περί… μετακίνησης πιλότων, παραδέχτηκε ωστόσο κάποια προβλήματα στις πτήσεις, για τα οποία δήλωσε ότι θα αντιμετωπιστούν σύντομα.

Οργισμένα μηνύματα
Εκτός από τα δημοσιεύματα, ωστόσο, ο αερομεταφορέας καλείται να αντιμετωπίσει και τη οργή μέσω social media, με τους επιβάτες να την καλούν να δώσει πλήρη λίστα των προς ακύρωση πτήσεων.

Μία επιβάτης έγραψε στο Twitter: «Ακόμη μια ημέρα διαρκούς checking για να δούμε αν οι πτήσεις μας είναι ασφαλείς ή ακυρώθηκαν», ενώ ένας άλλος γράφει: «Με δύο ταξίδια προγραμματισμένα τις προσεχείς εβδομάδες, η ανυπομονησία έγινε ανησυχία».

Σημειώνεται πως οι μετοχές τις Ryanair το πρωί της Δευτέρας σημείωναν πτώση της τάξης του 3%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.