ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ryanair: Ακυρώνονται χιλιάδες πτήσεις από και προς τα Χανιά

16:59 - 27 Σεπ 2017 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Την ακύρωση 18.000 πτήσεων μεταξύ Νοεμβρίου 2017 και Μαρτίου 2018 ανακοίνωσε η Ryanair, προκαλώντας αναστάτωση σε εκατομμύρια επιβάτες.

Η απόφαση της Ryanair επηρεάζει, σύμφωνα με πληροφορίες σε πρώτη φάση τα Χανιά, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως ακυρώνονται όλες οι πτήσεις της Ryanair από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάφο, από και προς το Αεροδρόμιο Χανίων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το flashnews, η εταιρεία επισήμανε ότι η αιτία που προχωρούν σε αυτή την κίνηση είναι λόγω ενός νέου πλάνου της εταιρεία, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, ενώ τόνισαν ότι οι πτήσεις «από και προς» αυτούς τους προορισμούς θα «ανοίξουν» μετά το χειμώνα και συγκεκριμένα από τις 25 Μαρτίου και μετά.

Αν και δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ενημέρωση από την Ιρλανδική εταιρεία αερομεταφορών αλλά ούτε και από την διαχειριστική εταιρεία (Fraport) του Αερολιμένα Χανίων, όσοι είχαν κλείσει εισιτήρια από και προς τα Χανιά άρχισαν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις ακύρωσης των πτήσεών τους.

Η εταιρεία έχει ξεκινήσει να στέλνει τα ειδοποιητήρια σε όσους έχουν κάνει ήδη κράτηση για μετά τις 29 Οκτωβρίου και μέχρι το Μάρτιο, ενώ όσοι επιχείρησαν να αναζητήσουν πτήσεις σε αυτό το διάστημα διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει καμία διαθέσιμη πτήση.

Η διοίκηση της εταιρείας είχε πάντως με ανακοίνωσή της ενημερώσει ότι λόγω της επιβράδυνσης της ανάπτυξης την χειμερινή περίοδο (17 Νοεμβρίου - 18 Μαρτίου)  η Ryanair θα καθηλώσει 25 αεροσκάφη της. Σύμφωνα με την εταιρεία η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα της χαμηλής ζήτησης καθώς για την χειμερινή περίοδο έχουν κάνει κρατήσεις στην Ryanair 400.000 λιγότεροι επιβάτες από ότι προσδοκούσε. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετές πτήσεις της παρά τις απανωτές προσφορές έχουν μηδενικές κρατήσεις.

Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα η Ryanair να κόψει έναν μεγάλο αριθμό πτήσεων από τον οποίο στο χειμερινό πρόγραμμα επηρεάζονται 500.000 επιβάτες. Όσοι είχαν προχωρήσει στην έκδοση εισιτηρίου πτήσης που δεν θα πραγματοποιηθεί λαμβάνουν την Τετάρτη ενημερωτικό email. Σε αυτό πέρα από τις αλλαγές που θα τεθούν σε εφαρμογή σε πέντε εβδομάδες και θα διαρκέσουν πέντε μήνες η Ryanair τους ενημερώνει και για εναλλακτικές πτήσεις ή τους προσφέρει την δυνατότητα πλήρους επιστροφής του εισιτηρίου.

Για να χρυσώσει το χάπι παράλληλα προσφέρει και ένα κουπόνι 40 ευρώ (80 εάν η πτήση ήταν με επιστροφή) για την αγορά υπηρεσιών από την Ryanair την χειμερινή περίοδο (Οκτώβριος - Μάρτιος 2018). Αντίστοιχο κουπόνι έχει προσφερθεί και τους επιβάτες που ήδη επηρεάζονται από την ακύρωση πτήσεων που έχει ανακοινωθεί έως το τέλος Οκτωβρίου.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.