ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε απεργία «επ' αόριστον» οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ

19:58 - 19 Μαρ 2018 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Σε απεργία «επ' αόριστον» οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ
Σε απεργία με… άγνωστη ημερομηνία λήξης προχωρούν από σήμερα Δευτέρα οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), σε διαμαρτυρία για την μετεγκατάσταση υπηρεσιών και εγκαταστάσεων της Υπηρεσίας από το Ελληνικό, πριν εξασφαλιστούν πλήρως τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Στο εξώδικο της ΟΣΥΠΑ προς την Διοίκηση οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι, δεν θα συμμετάσχουν, δεν θα συνεργαστούν και θα απέχουν από κάθε ενέργεια που σκοπό έχει την απομάκρυνσή τους από τον παρόντα χώρο εργασίας τους, πριν εξασφαλιστούν πλήρως  τα εργασιακά τους δικαιώματα.

«Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, εδώ και αρκετά χρόνια χωρίς αποτέλεσμα, το πρόβλημα μετεγκατάστασης των υπηρεσιών της ΥΠΑ, λόγο της επένδυσης στο Ελληνικό, συνέχισε να υπάρχει και στη τρέχουσα θητεία της σημερινής διοίκησης, όπου πολλές συναντήσεις  συνήθως απέβαιναν άκαρπες σχετικά με την σχεδιαζόμενη και γνωστή εδώ και χρόνια απομάκρυνση – μετεγκατάσταση του συνόλου των υπηρεσιών και εγκαταστάσεων της ΥΠΑ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

 Η ΟΣΥΠΑ καταγγέλλει ότι η Υπηρεσία προβαίνει σε σειρά βίαιων ενεργειών με στόχο:

  • Την άμεση και παντελώς απρογραμμάτιστη, χωρίς σχέδιο και σκοπό, απομάκρυνση («ξήλωμα») των υπηρεσιών, στον οποίο ευρίσκεται εδώ και μια πεντηκονταετία (50 έτη), και εγκαταστάσεων της ΥΠΑ.
  • Την σχεδιαζόμενη μετεγκατάσταση  καίριων Διευθύνσεων σε μεγάλη απόσταση η μία από την άλλη, που καθιστά  πρακτικά και ουσιαστικά  αδύνατη την ομαλή συνέχιση του παρεχόμενου έργου και θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας στη χώρα μας.

Για την ώρα τουλάχιστον τονίζεται πως δεν επηρεάζονται οι πτήσεις των αερογραμμών, αν και οι εργαζόμενοι δεν θα συμμετάσχουν, δεν θα συνεργαστούν και θα απέχουν από κάθε ενέργεια που σκοπό έχει την απομάκρυνσή τους από τον παρόντα χώρο εργασίας τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:20 - 19 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.