ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aegean:Ανταγωνιστικούς ναύλους και νέους προορισμούς φέρνει η «αγορά του αιώνα»

09:36 - 29 Μαρ 2018 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Aegean:Ανταγωνιστικούς ναύλους και νέους προορισμούς φέρνει η «αγορά του αιώνα»
Βήμα βήμα χτίζει την επέκτασή της σε νέες αγορές η Aegean με στόχο σταδιακά να περάσει στην ομάδα των μεγάλων αεροπορικών εταιριών της Ευρώπης. Με τη σημαντική θέση που έχει στη διακίνηση μέρους του μεγάλου εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος της χώρας, την αξιοποίηση της στρατηγικής θέσης της χώρας ανάμεσα σε ανατολή και δύση αλλά και το οραματικό μάνατζμεντ η Αεροπορία Αιγαίου, προχωρά σε ένα σημαντικό βήμα ισχυροποίησης με τη νέα συμφωνία «μαμούθ» για την αγορά 42 αεροσκαφών Airbus συνολικού κόστους 5 δις δολαρίων.

Με αυτήν την κίνηση οι αεροπορικές αγορές της Ρωσίας, του Πακιστάν και της Κεντρικής  Αφρικής μπορούν να μπουν στο στόχαστρο της  Αεροπορίας Αιγαίου. Είναι περιοχές που βρίσκονται είτε στην Εγγύς Ανατολή, είτε στην προβολή της Ευρώπης ανατολικά και ενδιαφέρουν άμεσα την εταιρία, που ήδη σταδιακά πυκνώνει τα δρομολόγιά της προς τα σημεία αυτά (Ιράν, Ρωσία, Αν. Ευρώπη). Ειδικά στην ανατολική Ευρώπη η εταιρία έχει να αντιμετωπίσει έναν αυξημένο ανταγωνισμό από τη Wizz Air που ξεκίνησε να επιχειρεί από το ΔΑΑ προς 7 προορισμούς σε πρώτη φάση. 

Σύμφωνα με την Aegean, η αρχική συμφωνία προβλέπει την απόκτηση  30 αεροσκαφών με option από το 2022 για την απόκτηση  επιπλέον 12 αεροσκαφών. Η εταιρία έτσι θα  παραλαμβάνει  κατά μέσο  όρο  10 με 12  αεροπλάνα  από το 2020 έως το 2025. Όπως είπε ο αντιπρόεδρος  της  Aegean κ. Ευτύχης  Βασιλάκης τα νέα Airbus δίνουν ευελιξία  επιλογής προορισμών. Το νέο  αεροσκάφος  Α321  είναι ιδανικό για τις μεσαίες αποστάσεις, όπου η εταιρία έχει σταδιακά δώσει μεγάλη έμφαση με άνοιγμα προορισμών. Παράλληλα με την ανακοίνωση «της αγοράς του αιώνα» η Aegean προχώρησε σε άλλη μια κίνηση δυναμικού Marketing.  Προσέφερε 1.000.000 θέσεις εσωτερικού από €19  για απευθείας πτήσεις από 2/5/18 – 20/3/19, με το δίκτυο της Olympic Air.

Όπως είπε χτες ο κ. Βασιλάκης, ο ανταγωνισμός  θα οδηγήσει σε  περαιτέρω πτώση των  τιμών των εισιτηρίων και θα συνεχίσουν να πέφτουν. Υπογράμμισε ότι η Aegean  προγραμματίζει το μέλλον με την καλύτερη  αξιοποίηση των αεροσκαφών,  με περισσότερες  ώρες  πτήσης, με  μικρότερο  κόστος  συντήρησης  και  λιγότερο  κόστος  καυσίμων, τα  οποία  θα  επιτρέπουν  στην εταιρεία να  αναπτύσσεται παρά  τη μείωση  των εισιτηρίων.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 09:38 - 29 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.