ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ryanair: Κλείνει τη βάση στα Χανιά, μειώνει τις πτήσεις εσωτερικού Κύριο

14:34 - 11 Απρ 2018 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Ryanair: Κλείνει τη βάση στα Χανιά, μειώνει τις πτήσεις εσωτερικού
Κλείνει τη βάση της στα Χανιά, ενώ παράλληλα προχωρά και σε μείωση των δρομολογίων εσωτερικού στην Ελλάδα από την 1η Ιουνίου η αεροπορική εταιρεία Ryanair.

«Η Ryanair θα συνεχίσει τις υπηρεσίες της από Αθήνα προς Μύκονο, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη αυτό το καλοκαίρι. Όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια εσωτερικού στην Ελλάδα θα ακυρωθούν από 1η Ιουνίου» αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Παράγοντες του τουρισμού στα Χανιά είναι ανάστατοι και σοκαρισμένοι από την απόφαση, καθώς η πόλη ουσιαστικά χάνει έτσι την επαφή της με τους τουρίστες που έδωσαν ώθηση στην τοπική οικονομία τα προηγούμενα χρόνια.

Εκτιμάται πως μία από τις αιτίες της αποχώρησης είναι το μπρα ντε φερ με τη Fraport για το κόστος του αεροδρομίου.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγες μόνο ημέρες ο δήμαρχος Πλατανιά είχε ασκήσει έντονη κριτική στη Fraport για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το αεροδρόμιο και τελικά οι φόβοι που εξέφρασε επιβεβαιώθηκαν.

Συνεχίζονται οι πτήσεις σε Μύκονο, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη

Επιπλέον, η Ryanair μεταφέρει ένα αεροσκάφος από την Αθήνα και ένα από τα Χανιά σε βάσεις της στη Γερμανία, όπου επεκτείνει τις υπηρεσίες της.

«Ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης απόφασης, η βάση της Ryanair στα Χανιά θα κλείσει, με συνέπεια την ακύρωση τεσσάρων πτήσεων χαμηλής συχνότητας από τα Χανιά προς το Κατόβιτσε, το Μέμινγκεν, τη Βενετία Τρεβίσο και το Βίλνιους. Η Ryanair θα συνεχίσει τις υπηρεσίες της από Αθήνα προς Μύκονο, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη αυτό το καλοκαίρι. Όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια εσωτερικού στην Ελλάδα θα ακυρωθούν από 1η Ιουνίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

«Δυστυχώς, οι χρεώσεις των ελληνικών αεροδρομίων, στην πλειοψηφία τους, ενθαρρύνουν τα δρομολόγια μόνο το καλοκαίρι και μόνο σε διεθνείς προορισμούς, δρομολόγια τα οποία απαιτούν λιγότερα αεροσκάφη στην Ελλάδα. Συνεπώς, δύο αεροσκάφη θα μεταφερθούν από την Ελλάδα στη Γερμανία, όπου μπορούν να επιτύχουν υψηλότερη απόδοση σε ετήσια βάση. Η Ryanair παραμένει ανοικτή σε συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς εκμετάλλευσης των αεροδρομίων για τη δημιουργία σχεδίου ανάπτυξης, το οποίο θα αφορά όλες τις αεροπορικές εταιρείες, θα υποστηρίζει πτήσεις καθ' όλο το έτος και θα δικαιολογεί επιπλέον αεροσκάφη με μόνιμη βάση στα ελληνικά αεροδρόμια» δήλωσε ο διευθυντής Πωλήσεων & Μάρκετινγκ της Ryanair για την ανατολική Μεσόγειο, Νικόλαος Λάρδης.

Με βάση τις παραπάνω αποφάσεις η Ryanair κατά τη θερινή περίοδο του 2018 προσθέτει 13 επιπλέον διεθνείς προορισμούς στο δίκτυο που εξυπηρετεί από την Αθήνα, σε σχέση με την περσινή περίοδο.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:13 - 11 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.