ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποζημίωση €27 εκατ. διεκδικεί από το Δημόσιο η Fraport

09:04 - 12 Ιουν 2018 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Αποζημίωση €27 εκατ. διεκδικεί από το Δημόσιο η Fraport
Έως τα τέλη του έτους αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταβληθεί στην Fraport Greece το ποσό των 27 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο επιδίκασε στην εταιρεία ως αποζημίωση η Επιτροπή Επίλυσης Τεχνικών Διαφορών, σε διαμάχη που είχε με το δημόσιο για την κατάσταση των αεροδρομίων τον Απρίλιο του 2017 όταν αυτά παρελήφθησαν από τη Fraport.

Μιλώντας σε συνάντηση με δημοσιογράφους, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Αλεξάντερ Τσίνελ, ανέφερε πως η εταιρεία παρέλαβε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια σε χειρότερη κατάσταση από εκείνη στην οποία βρίσκονταν το 2014, όταν η Fraport κηρύχθηκε ανάδοχος στο διαγωνισμό για την παραχώρηση τους.

Ένα ενδεικτικό παράδειγμα σύμφωνα με τον κο Τσίνελ, ήταν πως πολλά πυροσβεστικά οχήματα στα αεροδρομία δεν λειτουργούσαν και πως η Fraport χρειάστηκε να ξοδέψει 3 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον για να βελτιώσει τις τουαλέτες.

Η Fraport Greece αρχικά διεκδίκησε αποζημίωση ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ από το δημόσιο, με την Επιτροπή Επίλυσης Τεχνικών Διαφορών να καταλήγει στο συμπέρασμα πως ένα εύλογο ποσό αποζημίωσης ανέρχεται στα 27 εκατομμύρια ευρώ.

Το ελληνικό δημόσιο από την πλευρά του προσέφυγε στη διαιτησία αμφισβητώντας το δικαίωμα της Fraport να ζητήσει αποζημίωση, παρά το γεγονός πως πηγές από την εταιρεία υποστηρίζουν πως αυτό προβλέπεται στην σύμβαση παραχώρησης.

Η διαδικασία της διαιτησίας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:10 - 12 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.