ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία της Cobalt με την Etihad Airways

09:59 - 12 Ιουν 2018 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Συμφωνία της Cobalt με την Etihad Airways
Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με μια από τις σημαντικότερες αεροπορικές εταιρείες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σύναψε η Cobalt Air.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Κύπρου θα συνεργάζεται με την Etihad Airways με στόχο να διασυνδέσει την Κύπρο με διάφορους προορισμούς της Μέσης Ανατολή. Η συμφωνία της Cobalt με την Etihad, αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για την εταιρεία όσο και για την οικονομία της Κύπρου καθώς θα ανοίξει περισσότερα από 100 νέα δρομολόγια που θα διενεργούνται από την Κύπρο μέσω του Άμπου Ντάμπι.

Το εγχείρημα αυτό των δυο αερογραμμών θα διευρύνει την εμβέλεια των επιβατών τους και ταυτόχρονα, θα ενισχύσει τις προσπάθειες για ενθάρρυνση του τουρισμού από και προς τη Μέση Ανατολή.

Για παράδειγμα, το επιβατικό κοινό της Κύπρου θα έχει πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιεί κρατήσεις μέσω του Αμπου Ντάμπι για το Σίδνει αλλά και άλλους μακρινούς αλλά δημοφιλείς προορισμούς. Ο έλεγχος των αποσκευών των επιβατών θα γίνεται στο αεροδρόμιο Λάρνακας και η παράδοση τους θα γίνεται στον τελικό προορισμό. Στο παρόν στάδιο, όλες οι κρατήσεις των πτήσεων της Cobalt από τη Λάρνακα με διασύνδεση τηςEtihad από το Αμπου Ντάμπι, θα πραγματοποιούνται από τα ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Με τη συμφωνία αυτή η Cobalt και κατ’ επέκταση η Κύπρος αποκτά ισχυρότερη παρουσία στη Μέση Ανατολή και παράλληλα, η Etihad αποκτά ξανά διασύνδεση με την Κύπρο μετά από το 2014 όπου σταμάτησε να εξυπηρετεί τη διαδρομή αυτή.

Η Cobalt άρχισε να πραγματοποιεί πτήσεις από τη Λάρνακα προς το Αμπου Ντάμπι τον Φεβρουάριο φέτος με το Airbus A320, με κάθε μονή διαδρομή να ξεκινά από €75. Όλες οι πτήσεις από και προς το Αμπου Ντάμπι διαθέτουν την υπηρεσία business class με τα 12 ειδικά διαμορφωμένα καθίσματα κατάλληλα για επιχειρηματίεςκαι μη, ενώ προσφέρεται και φαγητό κατ’ επιλογή.

Η Cobalt Air, εισήγαγε πρόσφατα στα αεροσκάφη της την πλατφόρμα IFB της Bluebox Wow (Wi-Fi) η οποία προσφέρει την απόλυτη εμπειρία ψυχαγωγίας στους επιβάτες παρέχοντας τους την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και οποιοδήποτε άλλο ψηφιακό περιεχόμενο μέσω των ψηφιακών συσκευών τους εν ώρα πτήσης.

Ο Φιλόκυπος Ρουσουνίδης, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Cobalt Air, σχολίασε σχετικά:

«Αποτελεί μεγάλη αναγνώριση για τη Cobalt το γεγονός ότι μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμος όπως η Etihad Airways εμπιστεύτηκε την εταιρεία μας η οποία μετρά μόλις 2 χρόνια στον τομέα των αερομεταφορών. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που ετοιμαζόμαστε εγκαινιάσουμε αυτή τη συνεργασίακαι να προσφέρουμε στους Κύπριους διασυνδέσεις σε δημοφιλείς προορισμούς. Ήδη, όπως καταδεικνύεται από τα στοιχεία η χώρα μας αποδεικνύεται ολόχρονα ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός από τη Μέση Ανατολή και μέσω της σύνδεσης αυτής θα ενισχυθεί ο τουρισμός και από τις δυο πλευρές».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:43 - 12 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.