Ερώτηση Καλαφάτη σε Σπίρτζη: Γιατί τα υδατοδρόμια… πελαγοδρομούν;

18:02 - 25 Ιουν 2018 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
«Χιλιάδες θέσεις εργασίας χάνονται και ένα σημαντικό εργαλείο περαιτέρω ενίσχυσης του τουρισμού μας, τελεί σε αχρησία, επειδή τα υδατοδρόμια… πελαγοδρομούν στα κύματα των κυβερνητικών εκκρεμοτήτων». Αυτό επισημαίνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κάνει λόγο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση της νομοθετικής ρύθμισης που εκκρεμεί για τη λειτουργία υδατοδρομίων στην Ελλάδα.

«Απομένουν τρεις μήνες για να συμπληρωθούν δύο χρόνια από τον Σεπτέμβριο 2016 που ολοκληρώθηκε η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης του νομοσχεδίου για τα υδατοδρόμια κι ακόμα δεν έχει αναληφθεί καμία νομοθετική πρωτοβουλία» τονίζει ο κ. Καλαφάτης.

Όπως αναφέρει, «η απουσία νομοθετικού πλαισίου για την ίδρυση και λειτουργία των υδατοδρομίων στη χώρα μας, είχε ως αποτέλεσμα να παρέλθει το καλοκαίρι του 2017 άπρακτο και επενδυτικά άγονο, εξέλιξη πολύ πιθανή ακόμη και για την τρέχουσα θερινή περίοδο».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. ρωτά τον υπουργό Υποδομών:

  1. Προτίθεστε να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες άμεσα, ώστε να έλθει εγκαίρως προς επεξεργασία, συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο, να εκκινήσουν και οι περαιτέρω διαδικασίες για να μη χαθεί εντελώς η θερινή περίοδος του 2018;
  2. Για ποιους λόγους έχει καθυστερήσει σχεδόν δύο χρόνια η δημιουργία του απαραίτητου νομοθετικού πλαισίου για τα υδατοδρόμια;
 
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.