ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φραντζεσκάκης (ΣΑΑΕ): Λίστα αναμονής για αεροπορικές εταιρίες που ζητούν να προσγειώνονται στην Ελλάδα Κύριο

06:34 - 24 Οκτ 2018 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Φραντζεσκάκης (ΣΑΑΕ): Λίστα αναμονής για αεροπορικές εταιρίες που ζητούν να προσγειώνονται στην Ελλάδα
Πολλές εταιρίες που δεν είχαν σκεφθεί ποτέ να πετάξουν στην Ελλάδα ζητούν ήδη να συνδεθούν αεροπορικώς με τη χώρα μας καθώς αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο ο αριθμός των τουριστικών αφίξεων". Αυτό δηλώνει στο Reporter o κ. Ντίνος Φραντζεσκάκης πρόεδρος του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιριών(ΣΑΑΕ) και προσθέτει:

"Είμαστε στη  διαδικασία αναβάθμισης των 14 αεροδρομίων της χώρας από τη Fraport και ήδη αυξάνεται το ενδιαφέρον πολλών αεροπορικών εταιριών να εντάξουν την Ελλάδα στα δρομολόγιά τους. Είμαι αισιόδοξος ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα σε επίπεδο εσόδων για την Ελληνική οικονομία".

Γιατί πυροβολήσαμε τα πόδια μας με τα capital controls

O κ. Φραντζεσκάκης   αναφερόμενος στη περίοδο της επιβολής των capital controls τονίζει χαρακτηριστικά: <εκείνη τη περίοδο πυροβολήσαμε τα πόδια μας κυριολεκτικά καθώς κινδυνεύσαμε να χάσουμε τις εταιρίες από την Ελλάδα καθώς είχε γίνει ένα μεγάλο λάθος>

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΑΑΕ <η κυβέρνηση ξέχασε να απαλλάξει από τα capital controls την εξαγωγή τουριστικού συναλλάγματος και είχε λάβει προστατευτικές αποφάσεις μόνο για τα τρόφιμα και τα φάρμακα> Όπως καταλαβαίνετε υπογραμμίζει ο κ. Φραντζεσκάκης <είχαμε υποστεί οικονομική ασφυξία, αλλά τελικά μετά η κατάσταση ομαλοποιήθηκε>.

Σε ερώτηση του Reporter ποια αεροδρόμια θα αυξήσουν τις υποδομές τους για να υποδεχθούν περισσότερες ξένες εταιρίες ο πρόεδρος του ΣΕΕΑ τονίζει: < αναμένουμε αύξηση των αφίξεων ακόμη και σε νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη που έχουν ξεπεράσει τη δυναμική υποδοχής τους. Όπως μεγάλη ανάσα θα δώσει και το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση στο κορεσμένο αεροδρόμιο του Καζαντζάκη στο Ηράκλειο Κρήτης. Ακόμη καλύτερα θα πάει το αεροδρόμιο της Μακεδονίας, στη Κεφαλονιά και σε άλλα νησιά>

Όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει ο κ. Φραντζεσκάκης <η αύξηση των ξένων αεροπορικών εταιριών που θα προσγειώνονται στα ελληνικά αεροδρόμια τα επόμενα χρόνια θα συνοδεύεται από ανάλογες επενδύσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία. Εκεί είναι το μυστικό για να ξεπεράσουμε τις γειτονικές ανταγωνιστικές αγορές της Τουρκίας και της Αιγύπτου. Για να προσελκύσουμε τους τουρίστες με υψηλή καταναλωτική δαπάνη θα το πετύχουμε μόνο με πολλές και πολυτελείς επενδύσεις σε ξενοδοχεία 5,6 και 7 αστέρων>.

Ανέστης Ντόκας

Τελευταία τροποποίηση στις 11:15 - 24 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.