ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πότε θα βρείτε τα φθηνότερα αεροπορικά για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές

08:57 - 24 Οκτ 2018 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Πότε θα βρείτε τα φθηνότερα αεροπορικά για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές
Πληροφορίες για το ποία είναι η φθηνότερη εβδομάδα για να κλείσετε αεροπορικά για τα Χριστούγεννα, ποιος είναι ο φθηνότερος μήνας και πότε κερδίζετε τη μεγαλύτερη έκπτωση παρουσίασε η Skyscanner.

Εστιάζοντας στον Έλληνα ταξιδιώτη η δημοφιλής μηχανή ανεύρεσης αεροπορικών εισιτηρίων δίνει συμβουλές για μια καλύτερη εμπειρία.

Ο φθηνότερος μήνας για αεροπορικά εσωτερικού

Ποιος είναι λοιπόν ο φθηνότερος μήνας για αεροπορικά εσωτερικού; Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Skyscanner ο Αύγουστος είναι ο φθηνότερος μήνας να κλείσετε τα αεροπορικά σας εισιτήρια για  πτήσεις εντός Ελλάδας για την εβδομάδα των Χριστουγέννων μιας και η έκπτωση αγγίζει τα -29% με μέση τιμή τα 109 Ευρώ.

Ακολουθεί ο Σεπτέμβριος με μέση τιμή τα 127 ευρώ και φθηνότερα κατά 17% αεροπορικά εισιτήρια ενώ μειωμένος είναι και ο Οκτώβριος, ο οποίος παρουσιάζει μείωση τιμής κατά -10% με μέση τιμή τα 139 ευρώ.

Ακατάλληλος μήνας κρίνεται ο Νοέμβριος αφού οι τιμές καταγράφουν μόλις -1% έκπτωση με τη μέση τιμή να ανεβαίνει στα 153 ευρώ, ενώ σίγουρα πρέπει να αποφεύγεται ο Δεκέμβριος όπου οι τιμές αυξάνονται κατά +20% και η μέση τιμή ανεβαίνει στα 185 ευρώ.

Ο φθηνότερος μήνας για αεροπορικά εξωτερικού

Όσον αφορά τώρα στις πτήσεις σε προορισμούς του εξωτερικού ο φθηνότερος μήνας αποδεικνύεται ο Σεπτέμβριος κι όχι ο Αύγουστος, όπως θα περίμενε κανείς αφού κατά τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού οι τιμές των αεροπορικών είναι μειωμένες κατά -15% με μέση τιμή τα 273 ευρώ σε αντίθεση με τον Σεπτέμβριο που η μείωση φτάνει το -16% με μέση τιμή τα 270 ευρώ.

Οκτώβριος και Νοέμβριος δεν ενδείκνυται μιας και τα αεροπορικά έχουν ήδη ανέβει παρουσιάζοντας μέση τιμή τα 359 ευρώ, αυξημένη δηλαδή κατά 12%. Ο πλέον ακατάλληλος δε, είναι ο μήνας Δεκέμβριος όπου η τιμή σκαρφαλώνει στα 406 ευρώ κατά μέσο όρο παρουσιάζοντας αύξηση κατά +26%.

H φθηνότερη εβδομάδα για να κλείσετε αεροπορικά εσωτερικού

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Skyscanner  αν προνοήσετε και κλείσετε αεροπορικά 16 εβδομάδες πριν την εβδομάδα των Χριστουγέννων θα εξοικονομήσετε -36% στα αεροπορικά σας εισιτήρια. Εως και εφτά εβδομάδες νωρίτερα θα βρείτε εισιτήρια κατά 10% φθηνότερα. Από εκεί και πέρα κι όσο πλησιάζουμε στην γιορτινή εβδομάδα, οι τιμές αυξάνονται σημαντικά, με τις τιμέες να καταγράφονται αυξημένες κατά 17% δύο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα και κατά 23% μια εβδομάδα πριν. Την ίδια εβδομάδα των Χριστουγέννων οι τιμές στις πτήσεις του εσωτερικού είναι αυξημένες κατά +53%.

Η φθηνότερη εδομάδα για να κλείσετε αεροπορικά εξωτερικού

Μικρές είναι οι διαφορές και στις τιμές των αεροπορικών για διεθνείς προορισμού, με την 14η εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα να αποτελεί την καλύτερη για να κλείσετε αεροπορικά αφού θα τα βρείτε με τιμή μειωμένη κατά 17%. Αντιθέτως 8 εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα θα τα βρείτε με μόλις -2% έκπτωση ενώ μια εβδομάδα πριν την εορταστική εβδομάδα θα πληρώσετε εως και 32% επιπλέον. Εάν δε επιλέξετε να κλείσετε κατά την εβδομάδα των Χριστουγέννων καλό είναι να προετοιμαστείτε για ένα επιπλέον +38% στην τιμή του εισιτηρίου σας.

Ποια μέρα είναι φθηνότερα να ταξιδέψεις για τα Χριστούγεννα από την Ελλάδα

Πέρα όμως από το πόσο νωρίτερα θα έπρεπε να κλείσετε τα εισιτήριά σας καλό είναι να γνωρίζετε και ποια είναι η ιδανική ημέρα για να ταξιδέψετε. Σύμφωνα με τις μετρήσεις και τα στοιχεία της Skyscanner η φθηνότερη μέρα για να ταξιδέψει κάποιος από την Ελλάδα είναι η παραμονή των Χριστουγέννων.

Αντίθετα, οι πιο ακριβές πτήσεις πραγματοποιούνται περίπου μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, δηλαδή από 16-17 Δεκέμβρη.

Παραδόξως, οι ‘Ελληνες φαίνεται να αναζητούν περισσότερο πτήσεις την εβδομάδα των Χριστουγέννων και μια εβδομάδα μετά οπότε και παρουσιάζεται η μεγαλύτερη αύξηση αναζήτησης αεροπορικών.

Όσον αφορά στις κρατήσεις για το εξωτερικό και συγκεκριμένα για Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Skyscanner ο μέσος όρος τιμής διαφέρει.

Αναλυτικότερα, για τη Γερμανία, ο  μέσος όρος τιμής στα αεροπορικά εισιτήρια διαμορφώνεται στα 147 ευρώ με τους φθηνότερους μήνες για κράτηση να αποδεικνύεται ο Αύγουστος, ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος ως μέσα Νοεμβρίου. Στην περίπτωση της Ιταλίας τώρα οι φθηνότεροι μήνες είναι ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος και η δεύτερη εβδομάδα Νοεμβρίου, ενώ για το Ηνωμένο Βασίλειο οι φθηνότεροι περίοδοι είναι η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου. Για την μακρινή αμερική τα φθηνότερα αεροπορικά εντοπίζονται την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, αλλά και μέσα Οκτωβρίου και Νοεμβρίου.

Οι φθηνότεροι διεθνείς προορισμοί από την Ελλάδα για τα Χριστούγεννα

Κι αν δεν έχετε ιδιαίτερες προτιμήσεις σχετικά με το που θα πάτε, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των φθηνότερων προορισμών που μπορεί να ταξιδέψει κανείς από Ελλάδα κατά την εορταστική περίοδο.

Σύμφωνα πάντα με την Skyscanner, οι φθηνότεροι διεθνείς προορισμοί από την Ελλάδα τα Χριστούγεννα:

  • Μπάντεν, Γερμανία
  • Σόφια, Βουλγαρία
  • Κίεβο, Ουκρανία
  • Λούγκα, Μάλτα
  • Αίντχόβεν, Ολλανδία
  • Βερολίνο, Γερμανία
  • Νάπολι, Ιταλία
  • Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
  • Τελ Αβίβ, Ισραήλ
  • Βουκουρέστι, Ρουμανία
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.