ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ryanair: Μετέφερε 11% περισσότερους επιβάτες τον Οκτώβριο

19:09 - 05 Νοε 2018 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Ryanair: Μετέφερε 11% περισσότερους επιβάτες τον Οκτώβριο
Αυξημένη κατά 11%, παρά τις ακυρώσεις πτήσεων λόγω απεργιών αλλά και έλλειψης προσωπικού χειριστών εναέριας κυκλοφορίας, καταγράφηκε η επιβατική κίνηση της Ryanair τον μήνα Οκτώβριο, με τις πληρότητες να φτάνουν το 96% και την αεροπορική εταιρεία να μεταφέρει μέσα σε ένα μήνα περί τους 13.1 εκατ. επιβάτες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία η επιβατική κίνηση της Ryanair αυξήθηκε κατά 7% εν συγκρίσει με τον αντίστοιχο μήνα του 2017 και μετέφερε συνολικά 12,6 εκατ. επιβάτες ενώ ακόμα μισό εκατομμύριο επιβάτες μετέφερε η θυγατρική της Lauda, με τον συντελεστή πληρότητας της τελευταίας να φτάνει το 89%.

«Η επιβατική κίνηση της Ryanair τον Οκτώβριο (η οποία περιλαμβάνει την κίνηση της Lauda) αυξήθηκε κατά 11% σε 13.1εκ. πελάτες, εξαιτίας των ακόμα χαμηλότερων τιμών και του επιτυχημένου καλοκαιρινού πτητικού προγράμματος της Lauda» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρείας, Κένι Τζέικομπς.

Όπως εξήγησε η αεροπορική εταιρεία τον προηγούμενο μήνα προχώρησε στην ακύρωση πάνω από 300 πτήσεων εξαιτίας πενθήμερης απεργίας χειριστών εδάφους σις Βρυξέλες, κακών καιρικών συνθηκών, αλλά και τις συνεχόμενης έλλειψης προσωπικού χειριστών εναέριας κυκλοφορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία». Παρόλα αυτά η αεροπορική εταιρεία κατάφερε να πραγματοποιήσει περισσότερες από 71.400 πτήσεις και το 80% αυτών έφθασε στην ώρα τους. «Η Ryanair συνεχίζει να προσφέρει τις χαμηλότερες τιμές και την μεγαλύτερη ακρίβεια στις αφίξεις και αναχωρήσεις από κάθε άλλη μεγάλη αεροπορική εταιρία στην Ευρώπη». συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Παρά τον αυξημένο αριθμό επιβατών, η αεροπορική είχε προσφάτως μειώνει το guidance για το σύνολο της χρονιάς. Κατά την προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών της εκτίμησε πως τα κέρδη για το τρέχον οικονομικό έτος το οποίο λήγει στις 31 Μαρτίου 2019, θα καταγράψουν μεγαλύτερη πτώση από ό,τι αρχικά προέβλεψε αλλά και θα διαμορφωθούν στα 1,1 με 1,2  δισ. ευρώ από τα αρχικά €1,25 με 1,35 δισ. υπολόγιζαν. Αιτία για όλο αυτά είναι αφενός η αδύναμη ζήτηση, αφετέρου οι απεργίες και φυσικά η αύξηση του κόστους των καυσίμων.

Το αυτό μαρτυρούν και τα καθαρά κέρδη του β' τριμήνου που παρουσίασε προ ημερών ο ιρλανδικός αερομεταφορέας. Να υπενθυμίσουμε πως τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 841,5 εκατ. ευρώ – λίγο λιγότερα από τα 855 εκατ. ευρώ που ήθελαν οι αρχικές εκτιμήσεις και αρκετά χαμηλότερα από 895,4 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι. Για το πρώτο μισό του έτους η αεροπορική εταιρεία κατέγραψε πτώση 7% στα καθαρά κέρδη, δηλαδή απώλειες της τάξης του 1,2 δισ. ευρώ. Μόνο για το τρίμηνο Ιουλίου Σεπτεμβρίου η πτώση διαμορφώθηκε στο 6%. Αντιστρόφως ανάλογα από τα κέρδη κινήθηκαν οι πωλήσεις οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 2,76 δισ. δολάρια από τα 2,52 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Στην συγκεκριμένη περίοδο περιλαμβάνονται απώλειες ύψους 35,6 εκατ.  ευρώ που σχετίζονται με το μερίδιο της Ryanair στην Αυστριακή Laudamotion.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.