ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτή την εβδομάδα η έγκριση για το ομόλογο της Aegean

09:06 - 25 Φεβ 2019 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Αυτή την εβδομάδα η έγκριση για το ομόλογο της Aegean
Αυτή την εβδομάδα, την προσεχή Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, τελευταία ημέρα του μήνα θα εγκριθεί το ενημερωτικό δελτίο για την έκδοση του μεγάλου ομολόγου της Aegean Airlines, το οποίο ετοιμάζεται εδώ και πολλούς μήνες.

Ο φάκελος είναι έτοιμος εδώ και πολλούς μήνες, όμως πήγε πίσω λόγω των δυσμενών συνθηκών στις αγορές το τελευταίο τρίμηνο του 2018, όμως τώρα φαίνεται πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να βγει αυτό το μεγάλο ομόλογο από την Aegean. H έγκριση λοιπόν αναμένεται την προσεχή Πέμπτη, ενώ το βιβλίο εγγραφής για το ευρύ επενδυτικό κοινό θα ανοίξει την Τετάρτη 6 Μαρτίου και θα κλείσει την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Στόχος είναι η Aegean Airlines να βγει και να μαζέψει από την αγορά 200 εκατ. ευρώ, ενώ ελάχιστον αποδεκτό όριο συγκέντρωσης κεφαλαίων είναι τα 150 εκατ. ευρώ. Βεβαίως, με τη… φρενίτιδα που υπάρχει σ’ αυτό το timing για τα ομόλογα, κύκλοι της αγοράς θεωρούν «κλειδωμένη» την επιτυχία της Aegean Airlines και μάλιστα οι προσφορές εκτιμάται ότι θα είναι πολλαπλάσιες! Το επιτόκιο, εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 3,60 και 3,80%, όπως ήταν και η αρχική στόχευση, όταν σχεδιάζονταν τον ομόλογο, προ αρκετών μηνών.

Θυμίζουμε πως η Aegean Airlines συνεχίζει να είναι σε αναπτυξιακή τροχιά καθώς έχει κάνει τη μεγάλη παραγγελία των 30+12 αεροσκαφών που θα την οδηγήσουν στην επόμενη ημέρα και στο επόμενο επίπεδο, τα οποία θα αντικαταστήσουν, προοδευτικά – έως το 2025 – το σημερινό της στόλο.

Παράλληλα, την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε νέα αύξηση δρομολογίων και καινούριους προορισμούς για το 2019. Πιο αναλυτικά, στο τρέχον έτος η Aegean Airlines προσθέτει εφτά νέους προορισμούς, ενώ προγραμματίζει αύξηση της χωρητικότητας στο δίκτυο εξωτερικού κατά 700 χιλιάδες θέσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας συνολικά τις 10,3 εκατ. θέσεις εξωτερικού και 17,7 εκατ. συνολικά, συμπεριλαμβάνοντας και το δίκτυο εσωτερικού.

Η  αύξηση αφορά όλο το έτος, αλλά είναι εντονότερη, σε ποσοστιαία μεταβολή, τόσο στους χειμερινούς μήνες όσο και στην αρχή και το τέλος της τουριστικής περιόδου (ήτοι Απρίλιο, Μάιο και Οκτώβριο). Οι νέοι προορισμοί που προστίθενται  για το 2019 αφορούν νέα δρομολόγια από Αθήνα προς Μαρακές, Καζαμπλάνκα, Ίμπιζα, Βαλένθια, Σαράγεβο, Τύνιδα και Σκόπια, ενώ προστίθεται και νέο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αννόβερο.

Η Aegean θα προσφέρει αυξημένες συχνότητες και θέσεις σε κύριες βασικές αγορές της Δυτικής Ευρώπης από Αθήνα προς Μόναχο, Ντίσελντορφ, Βερολίνο, Αμβούργο, Ζυρίχη, Βιέννη, Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Λισαβώνα και Πόρτο.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:08 - 25 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.