ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναμένεται υπερκάλυψη για το εταιρικό ομόλογο της Aegean

15:53 - 04 Μαρ 2019 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Αναμένεται υπερκάλυψη για το εταιρικό ομόλογο της Aegean
Σημαντική υπερκάλυψη αναμένεται στην αυριανή πρεμιέρα έκδοσης του εταιρικού ομολόγου της Aegean Airlines.

Αποκλειστικές πληροφορίες του reporter.gr σημειώνουν ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση απο επενδυτές- αποταμιευτές που επικοινωνούν τις τελευταίες ημέρες με χρηματιστηριακές εταιρείες και ζητούν πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή τους στο βιβλίο προσφορών της Aegean Airlines.

 

H δημόσια προσφορά για το επταετές ομόλογο των 200 εκατ. ευρώ της Aegean Airlines θα ξεκινήσει αύριο, Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 στις 10.00 π.μ. ώρα Ελλάδος, και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019, στις 16.00 μ.μ. ώρα Ελλάδος, ενώ η έναρξη διαπραγμάτευσης του ομολόγου στην εγχώρια πλατφόρμα εταιρικών ομολόγων του Χ.Α. θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019.

 

Όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία, τα κεφάλαια (200 εκατ.ευρώ) που θα αντληθούν πρόκειται να διατεθούν ως εξής:

  • Ποσοστό 75%, δηλαδή 147,1 εκατ. ευρώ περίπου, για τη χρηματοδότηση μέρους των προγραμματισμένων προκαταβολών της δεσμευτικής συμφωνίας με την Airbus. Να υπενθυμίσουμε ότι η συμφωνία προβλέπει την απόκτηση 30 αεροσκαφών νέας γενιάς της οικογένειας A-320neo, με δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον 12 αεροσκάφη.
  • Ποσοστό 14%, δηλαδή 27,5 εκατ. ευρώ θα πάνε για την χρηματοδότηση μέρους της κατασκευής εκπαιδευτικού κέντρου και γραφείων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Το κέντρο αυτό θα παρέχει ειδικά διαμορφωμένους χώρους διδασκαλίας αλλά και σύγχρονους ιδιόκτητους εξομοιωτές πτήσεων και θα καλύπτει πλέον στην Ελλάδα όλον τον κύκλο των αναγκών του πτητικού προσωπικού το ομίλου της Aegean (πιλότων και πληρωμάτων καμπίνας).
  • Τέλος, ένα ποσοστό της τάξης του 11%, δηλαδή 21,6 εκατ. ευρώ, θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης.

 

Νικολέτα Αυλωνίτη

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.