ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υπερκάλυψη οδηγείται το ομόλογο της Aegean από την πρώτη ημέρα Κύριο

16:53 - 05 Μαρ 2019 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Σε υπερκάλυψη οδηγείται το ομόλογο της Aegean από την πρώτη ημέρα
Με ισχυρό το αγοραστικό κοινό ενδιαφέρον απο επενδυτές-αποταμιευτές ξεκίνησε η πρώτη ημέρα της διαδικασίας του βιβλίου έκδοσης για το επταετές εταιρικό ομόλογο της Aegean. Το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης 7 Μαρτίου 2019 θα γνωρίζουμε το ύψος της υπερκάλυψης, βάσει της οποίας η εταιρεία προσδοκά να αντλήσει 200 εκατ.ευρώ.

Το εύρος απόδοσης εντός του οποίου οι ειδικοί επενδυτές θα υποβάλουν τις αιτήσεις κάλυψης, θα είναι μεταξύ 3,50% εώς 3,90%.

 

Η τελική απόδοση θα καθοριστεί απο τους συντονιστές κυρίους αναδόχους εντός του ανακοινωθέντος εύρους απόδοσης για τους συμμετέχοντες στη διαδικασία του βιβλίου προσφορών. Η τελική απόδοση, το επιτόκιο και η τιμή διάθεσης θα γνωστοποιηθούν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα δημοσιευθούν το αργότερο την ερχόμενη Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς.

 

Ταυτόχρονα, με τον καθορισμό της τελικής απόδοσης θα αποφασιστεί και η οριστική κατανομή των προσφερόμων ομολογιών. Σε κάθε περίπτωση, το επιτόκιο και η τιμή διάθεσης θα καθοριστούν εντός του του ανακοινωθέντος εύρους της απόδοσης.

 

Όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία, τα κεφάλαια (200 εκατ.ευρώ) που θα αντληθούν πρόκειται να διατεθούν ως εξής:

 

Tα 147,1 εκατ. ευρώ περίπου, θα χρηματοδοτήσουν μέρος των προγραμματισμένων προκαταβολών της δεσμευτικής συμφωνίας με την Airbus. Να υπενθυμίσουμε ότι η συμφωνία προβλέπει την απόκτηση 30 αεροσκαφών νέας γενιάς της οικογένειας A-320neo, με δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον 12 αεροσκάφη.

 

Τα 27,5 εκατ. ευρώ θα πάνε για την χρηματοδότηση μέρους της κατασκευής εκπαιδευτικού κέντρου και γραφείων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Το κέντρο αυτό θα παρέχει ειδικά διαμορφωμένους χώρους διδασκαλίας αλλά και σύγχρονους ιδιόκτητους εξομοιωτές πτήσεων και θα καλύπτει πλέον στην Ελλάδα όλον τον κύκλο των αναγκών του πτητικού προσωπικού το ομίλου της Aegean (πιλότων και πληρωμάτων καμπίνας).

 

Τέλος, τα 21,6 εκατ. ευρώ, θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης.

 

Νικολέτα Αυλωνίτη

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.