ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλη υπερκάλυψη στο ομόλογο της Aegean Airlines

09:19 - 07 Μαρ 2019 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Μεγάλη υπερκάλυψη στο ομόλογο της Aegean Airlines
Προς μεγάλη υπερκάλυψη που ίσως φτάσει τις δύο φορές οδεύει το ομόλογο της Aegean Airlines, καθώς έως χθες οι προσφορές είχαν φτάσει τα 300 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία ζητούσε από 150 έως 200 εκατ. ευρώ.

Δεν αποκλείεται λοιπόν οι προσφορές να φτάσουν στα 400 εκατ. ευρώ, που θα σημάνει ότι το ομόλογο καλύφτηκε δύο φορές.

 

Η έκδοση λαμβάνει χώρα σε εξαιρετικά ευνοϊκές συνθήκες, αμέσως μετά την αναβάθμιση δύο βαθμίδων από τον οίκο Moody's, ενώ η χώρα βγήκε επιτυχώς στις αγορές με 10ετές ομόλογο, ύστερα από πολλά χρόνια.

 

Κύρια χαρακτηριστικά της έκδοσης είναι η πολύ μεγάλη συμμετοχή των ιδιωτών, αλλά και το ισχυρό «παρών» από τους δύο υπερεθνικούς οργανισμούς που έχουν κάνει ισχυρά «πονταρίσματα» ήδη από την Τρίτη όπου άνοιξε το βιβλίο προσφορών.

 

Η έκδοση αναμένεται να κλειδώσει στο ανώτατο όριο και στα 200 εκατ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο σίγουρα θα είναι κάτω από το 3,60%. Θυμίζουμε πως το εύρος του επιτοκίου έχει οριστεί μεταξύ 3,50 και 3,90%.

 

Σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες, καταγράφεται ισχυρότατη συμμετοχή από ιδιώτες επενδυτές που έχουν μπει πολύ δυνατά σ’ αυτή την έκδοση, ποντάροντας στο ισχυρό όνομα της εταιρείας, στο momentum ανάπτυξης που έχει, αλλά και στα εξαιρετικά αποτελέσματα.

 

Το βιβλίο της έκδοσης κλείνει σήμερα Πέμπτη στις 16:00 ώρα Ελλάδος, ενώ η έναρξη διαπραγμάτευσης στην πλατφόρμα εταιρικών ομολόγων του Χ.Α. θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.