ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξημένη κερδοφορία για την AEGEAN στο τέλος της χρονιάς Κύριο

08:04 - 26 Σεπ 2019 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Αυξημένη κερδοφορία για την AEGEAN στο τέλος της χρονιάς
Στα 60 εκ ευρώ προσδιορίζουν τη καθαρή κερδοφορία της AEGEAN Airlines, για το σύνολο του 2019 ενώ τα ενοποιημένα έσοδα θα διαμορφωθούν στα 1,26 δισ. ευρώ. Η εταιρία αναμένεται μέσα στο 2020 να παραλάβει το πρώτο Airbus A320neo από τα συνολικά 42 που έχει παραγγείλει σ ένα γιγαντιαίο επενδυτικό πρόγραμμα 5 δισ. ευρώ. Η εταιρία περιμένει αύξηση της κερδοφορίας το γ’ τρίμηνο του 2019.

Ο πρόεδρος της εταιρίας Ευτύχιος Βασιλάκης στη διάρκεια παρουσίασης των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων, αναφερόμενος στο περιβάλλον ανταγωνισμού που διαμορφώνεται φέτος στην ελληνική αγορά, σημείωσε πως στα διεθνή δρομολόγια καταγράφεται περαιτέρω ενίσχυση, αλλά σε μικρότερο βαθμό σε σύγκριση με την προηγούμενη διετία. Όπως ανέφερε, η Ryanair αύξησε 15% τις διαθέσιμες θέσεις της σε διεθνή δρομολόγια από και προς την Ελλάδα, αλλά αποχώρησε από τα εσωτερικά δρομολόγια. Η Easyjet διατήρησε τις θέσεις της με μικρές αυξομειώσεις ενώ η Wizz Air, που επεκτάθηκε δυναμικά στην ελληνική αγορά την προηγούμενη διετία, φέτος επέλεξε να φρενάρει την ανάπτυξή της.

Όπως σημείωσε ο Ε. Βασιλάκης, το ποσοστό αύξησης αεροπορικών θέσεων προς την Ελλάδα προήλθε κυρίως από τους μεγάλους αεροπορικούς ομίλους Lufthansa, Air France/KLM, που ενίσχυσαν την παρουσία τους μέσω των θυγατρικών τους Eurowings και Transavia αντίστοιχα. Την ίδια στιγμή, στα  δρομολόγια εσωτερικού το κενό που δημιουργήθηκε από την αποχώρηση της Ryanair έσπευσαν να καλύψουν οι ελληνικές Sky Express και Astra Airlines.

Για τη χειμερινή περίοδο δρομολογίων, ο πρόεδρος της Αegean εκτίμησε πως θα καταγραφεί νέα αύξηση θέσεων 5-6% στα διεθνή δρομολόγια έναντι αύξησης 15% τον χειμώνα του 2018 σε σύγκριση με το 2017.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.