ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τελευταία ημέρα υποβολής προσφορών για το 30% του ΔΑΑ

10:19 - 29 Οκτ 2019 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Τελευταία ημέρα υποβολής προσφορών για το 30% του ΔΑΑ
Σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για το 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Πρόκειται για παράταση στην οποία είχε προχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ με την προηγούμενη προθεσμία να έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η ολοκλήρωση της πώλησης εκτιμάται ότι θα έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 με τους ενδιαφερόμενους να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, επτά και να προέρχονται κυρίως από τον χρηματοοικονομικό τομέα.

Ειδικότερα, πολύ ισχυρό ενδιαφέρον έχει εκφράσει το μετοχικό σχήμα, AviAlliance, που ελέγχεται από τον καναδικό όμιλο PSP και τον όμιλο Κοπελούζου, ο οποίος θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό με διεθνή εταίρο αλλά και τη Γαλλική Vinci. Στην λίστα με τα υποψήφια σχήματα προστέθηκε πρόσφατα και η Ινδική GMR, η οποία αποτελεί σύμμαχο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο Καστέλι ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και από μεγάλες επενδυτικές εταιρείες.

Σημειώνεται ότι μέτοχοι του ΔΑΑ σήμερα είναι η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (25%), το ΤΑΙΠΕΔ (30%), η AviAlliance GmbH (26,7% ), η AviAlliance Capital GmbH (13,3%) και η οικογένεια Δ. Κοπελούζου (5%).

Χαρά Κάνδηλα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.