ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ακυρώσεις πτήσεων προχωρούν πολλές αεροπορικές εταιρείες

15:42 - 12 Μαρ 2020 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Σε ακυρώσεις πτήσεων προχωρούν πολλές αεροπορικές εταιρείες
Επεκτείνουν τις ακυρώσεις πτήσεων σε διάφορους προορισμούς που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού οι αεροπορικές εταιρείες, μετά και την αναστολή όλων των ταξιδιών από τις χώρες της Ευρώπης προς την αμερικανική επικράτεια για τριάντα ημέρες, που ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδικότερα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι απαγορεύουν την είσοδο σε όσους επρόκειτο να ταξιδέψουν σε αυτές από τις 26 χώρες της ζώνης Σένγκεν (Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλια, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγια, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία και Ελβετία).

Πέρα βέβαια από τις πτήσεις προς την Ευρώπη, πολλές αμερικανικές εταιρείες έχουν περιορίσει και τις εσωτερικές πτήσεις, όπως για παράδειγμα η American Airlines η οποία έχει μειώσει τις εσωτερικές πτήσεις της κατά 7,5% μέχρι και τον Απρίλιο.

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου αναμένεται να διευρύνει την ζημιά για την αεροπορική βιομηχανία, η οποία ήδη είχε προβεί σε ακυρώσεις πτήσεων και πρόσθετα μέτρα σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον αντίκτυπο από την κατακόρυφη πτώση της ζήτησης. 

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη πολλές αεροπορικές έχουν αναστείλει τις πτήσεις τους προς την Ιταλία μέχρι τις αρχές Απριλίου. Η Ryanair έχει σταματήσει τις πτήσεις από και προς Ιταλία μέχρι και τις 8 Απριλίου. Αντιστοίχως και η EasyJet έχει ακυρώσει τις πτήσεις της από και προς την Ιταλία μέχρι τις 3 Απριλίου, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Μέχρι 5 Απριλίου έχει ακυρώσει τις πτήσεις της προς Ιταλία και η British Airways.

Στην ακύρωση 3.000 πτήσεων έχει προχωρήσει και η Norwegian Air μέσα στους επόμενους τρεις μήνες μειώνοντας κατά 15% την πτητική της χωρητικότητα. Μάλιστα η Norwegian Airlines αναμένεται να δώσει άδεια και σε μια σημαντική μερίδα του προσωπικού της. 

Αντιστοίχως και η KLM, το ολλανδικό σκέλος του ομίλου Air France-KLM, ακύρωσε όλες τις πτήσεις προς Μιλάνο, Βενετία και Νάπολη έως τις 3 Απριλίου, λόγω της επιδημίας στην Ιταλία.

Την υιοθέτηση αντίστοιχων μέτρων για ακόμα μεγαλύτερο διάστημα ανακοίνωσε σήμερα και η Lufthansa η οποία προχώρησε στην ακύρωση 23.000 πτήσεων μεταξύ 29 Μαρτίου και 24 Απριλίου λόγω του κορονοϊού, ενώ όπως σημείωσε τις επόμενες εβδομάδες ενδέχεται να ακολουθήσουν περισσότερες ακυρώσεις.

Οι ανακοινωθείσες αλλαγές στο πρόγραμμα πτήσεων αφορούν κυρίως την Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή. «Με τις συγκεκριμένες ακυρώσεις, επιδιώκεται η διατήρηση μιας πτήσης του ομίλου ανά ήπειρο η οποία να συνδέει τους κόμβους της Φρανκφούρτης, του Μονάχου, της Ζυρίχης, της Βιέννης και των Βρυξελλών» σύμφωνα με τη Lufthansa.

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη από την περασμένη εβδομάδα η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει εργασία με μειωμένο ωράριο και ότι λόγω της επιδημίας του κορονοϊού ο αριθμός των πτήσεων θα μειωθεί κατά 50% τις επόμενες εβδομάδες, ανάλογα με την περαιτέρω εξέλιξη της ζήτησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:57 - 12 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.