ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερώτημα για ελέγχους σε πτήσεις προς νησιά

14:47 - 06 Απρ 2020 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Ερώτημα για ελέγχους σε πτήσεις προς νησιά
Μηνύματα έρχονται στο Reporter.gr ότι μέσω αεροπορικών πτήσεων μπορεί κάποιος να μεταβεί σε μικρά νησιά, όσα έχουν αεροδρόμιο, και στη συνέχεια με τοπικά μέσα να έχει πρόσβαση σε άλλα της άγονης. Κι όλα αυτά χωρίς τους αντίστοιχους ελέγχους που γίνονται στην ακτοπλοΐα.

Αναγνώστες του Reporter.gr από τη νησιωτική Ελλάδα κάνουν λόγο για αναίρεση έτσι ενός βασικού μέτρου προστασίας των τοπικών πληθυσμών.

Στο μεταξύ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag» υπενθύμισε ότι εδώ και δύο εβδομάδες, αυτοί που μπορούν να μετακινηθούν προς τα νησιά είναι μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι.

Αυτός ο περιορισμός θα ισχύσει και για τις μέρες του Πάσχα. «Εξετάζουμε όμως να υπάρξει περαιτέρω απαγόρευση και μεταξύ των νησιών. Σκοπός είναι να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις ιδίως προς τα μικρά νησιά» είπε ο κ. Πλακιωτάκης.

Για παράδειγμα αν κάποιος είναι κάτοικος Ρόδου και δηλώνει μόνιμη κατοικία στην Κάρπαθο, δεν θα μπορεί να ταξιδέψει, είπε χαρακτηριστικά.

Γιώργος Αλεξάκης

 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.